Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Αρκεί μια απλή απάντηση, κ. Μαλέλη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρκεί μια απλή απάντηση, κ. Μαλέλη...

Αν και δεν κατονόμασε τα μέσα, το σχόλιο του Στ. Μαλέλη φαίνεται να αφορά και την "Αυγή" ως μία από τις λίγες εφημερίδες που ανέδειξαν το πρόσφατο ρεπορτάζ από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και που σταθερά επισημαίνουν τις αντιφάσεις και τις διαφαινόμενες στρατηγικές στοχεύσεις της Χαριλάου Τρικούπη, πάντα με βάση το ρεπορτάζ και τα λεγόμενα της ίδιας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και κεντρικών στελεχών του κόμματος.

Ο κ. Μαλέλης υπονόησε ότι τα πολιτικά συμπεράσματα που απορρέουν από το ίδιο το ρεπορτάζ είναι προϊόν προβοκάτσιας από τα υπόγεια του Μαξίμου. Η κατηγορία ότι τα δημοσιεύματα είναι υποβολιμιαία και όχι προϊόν ρεπορτάζ και πολιτικής εκτίμησης του συντάκτη είναι προσβλητική, ιδιαίτερα από τη στιγμή που προέρχεται από δημοσιογράφο. Ας είναι.

Επί της ουσίας τώρα: Ότι το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το έδαφος για συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. δεν το είπε η "Αυγή". Το είπαν στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Δ. Ρέππας, ο Μιχ. Καρχιμάκης και άλλοι εκ μέρους του ΚΙΔΗΣΟ, αν και με πολύ ηπιότερες εκφράσεις. Ότι το στίγμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν είναι ευκρινές, αλλά θολό για τις μετεκλογικές συνεργασίες δεν το λέει η "Αυγή". Το είπαν τα προαναφερθέντα έμπειρα πολιτικά στελέχη στις τοποθετήσεις τους, αλλά και η ΔΗΜ.ΑΡ.

Το γεγονός ότι η Φ. Γεννηματά δεν έχει αποκλείσει ποτέ το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μόνο με τον νικητή των εκλογών -που διατυμπανίζει ότι θα είναι η Ν.Δ., η οποία μάλιστα “δεν πρέπει να έχει αυτοδυναμία”- δεν το λέει η "Αυγή". Είναι απλά οι καθημερινές δηλώσεις της Φ. Γεννηματά με τις οποίες διαβεβαιώνει παράλληλα ότι δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη. Το τελευταίο μάλιστα το επισημαίνει με ιδιαίτερη χαρά σε κάθε ευκαιρία και ο Ευ. Βενιζέλος... Ότι η Φ. Γεννηματά αποκλείει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το λέει η "Αυγή". Το λέει η ίδια, βάζοντας ως όρο για να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. Πιστεύει ότι θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νόμο Κατρούγκαλου; Όχι.

Στην “ξεκάθαρη” απόφαση που επικαλείται ο Στ. Μαλέλης δεν αναφέρεται πουθενά "κυβέρνηση και με τους τρεις", όπως λέει. Αντίθετα, αναφέρεται γενικόλογα ότι “το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για μια ισχυρή κυβέρνηση, ευρείας πλειοψηφίας, που έχει ανάγκη ο τόπος, με προοδευτική ατζέντα, κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί την οριστική έξοδο από την κρίση και την πορεία ανασυγκρότησης”.

Το καλύτερο που έχει να προσφέρει ο κ. Μαλέλης, εφόσον θέλει να συμβάλει στην ακριβή αποτύπωση του ρεπορτάζ και να διαλύσει οποιαδήποτε “παραποίηση”, “αλλοίωση”, “υπονόμευση” (όπως “καταγγέλλει”) της κατά τα άλλα “ξεκάθαρης” θέσης του ΚΙΝ.ΑΛΛ., είναι να δώσει μια εξαιρετικά απλή απάντηση στο εξαιρετικά απλό ερώτημα:

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετάσχει στην τρικομματική κυβέρνηση που ευαγγελίζεται το ΚΙΝ.ΑΛΛ., το ίδιο θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση μόνο με τη Ν.Δ.; Ναι ή όχι;

ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL