Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πράσινο φως για πάνω απο 2 δισ. ευρώ την επόμενη επταετία

Τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Ρος με τον Αλ. Τσίπρα - Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη συγκατάθεση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στη διοίκηση της EBRD ώστε η τελευταία να επεκτείνει την επενδυτική δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέχρι το 2025

Την επενδυτική της δραστηριότητα στην Ελλάδα αποφάσισε να επεκτείνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με το αμερικανικό υπουργείο Oικονομικών να δίνει το πράσινο φως, όπως ενημέρωσε χθες τον Έλληνα πρωθυπουργό ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο Γουίλμπουρ Ρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα σε συνέχεια των επαφών που είχαν την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συγκατάθεση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στη διοίκηση της EBRD, ώστε η τελευταία να επεκτείνει την επενδυτική δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέχρι το 2025.

Στόχος είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου για το διαρκές ενδιαφέρον του και την εποικοδομητική του ανταπόκριση στην προσπάθεια ενίσχυσης της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Ρος είχε παραθέσει δείπνο εργασίας στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι funds και τραπεζών, ενώ εκπροσωπήθηκαν κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ενέργειας, του εμπορίου, της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας, της πληροφορικής.

Ο Τζ. Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη

Την ίδια στιγμή από την Αλεξανδρούπολη ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ υπογράμμιζε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή αλλά και συνολικά στη χώρα. Ανέφερε συγκεκριμένα ως στρατηγικά έργα την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, την εξέδρα του LNG, την επικείμενη ολοκλήρωση του TAP, την έγκριση από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας για τον IGB, την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού.

"Όλα αυτά θα εκμεταλλευτούν τη στρατηγική τοποθεσία της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν επενδυτικές ευκαιρίες για την Ελλάδα και την Ευρώπη" είπε χαρακτηριστικά.

Σ. ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο