Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στις 13-14 Οκτωβρίου η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωπαϊκές εξελίξεις, εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την επικείμενη Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλ. Τσίπρα.

Η βασική συζήτηση αφορούσε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα θέματα που θα απασχολήσουν την Κ.Ε. Το πρώτο ζήτημα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, επί του οποίου ενημέρωσε τη συνεδρίαση ο γραμματέας της Κ.Ε. Πάνος Σκουρλέτης. Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πηγές, ο Π. Σκουρλέτης ενημέρωσε για τις συσκέψεις που έχουν γίνει την προηγούμενη περίοδο σε επίπεδο περιφέρειας, όσον αφορά σε υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες και τους δήμους. Επισημαίνεται ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περί τα τέλη Οκτωβρίου να έχει καταλήξει στον βασικό κορμό των υποψηφιοτήτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή για το σύνολο των Περιφερειών και τους μεγάλους δήμους.

Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, ενόψει και των ευρωεκλογών, είναι το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει την Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Επ’ αυτού έγινε ενημέρωση από τον Π. Σκουρλέτη σχετικά με τις διαδικασίες του ΚΕΑ, της Γενικής Συνέλευσης και της συνεδρίασης των υψηλόβαθμων οργάνων του, το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε.

Αντίστοιχη συζήτηση με αυτήν που θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερχόμενη Κεντρική Επιτροπή θα εκλεγεί το νέο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας. Στόχος είναι το νέο όργανο να έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και προκειμένου αυτό να επιτευχθεί, θα έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις και συζητήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει η σκέψη να συνεχίσει να υφίσταται και Πολιτικό Συμβούλιο και Εκτελεστικό Συμβούλιο, αντί για την κατάργηση αυτού του διαχωρισμού. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπήρξαν σκέψεις για κατάργηση του διαχωρισμού.

Ν.ΛΙΟΝ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο