Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Επιχείρηση "νομιμοποιήσης" της αστυνομικής βίας κατά του Ζακ, σε εξέλιξη... (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιχείρηση "νομιμοποιήσης" της αστυνομικής βίας κατά του Ζακ, σε εξέλιξη... (Video)

Το συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε χθες με την ωμή αστυνομική βία εναντίον του Ζακ Κωστόπουλου δημιούργησε κλιμακωτές αντιδράσεις αλλά καμία έστω κριτική από τη Ν.Δ. για τη στάση των αστυνομικών. Αντίθετα, σε κανάλια, σάιτ και έντυπα παρακολουθούμε μια επιχείρηση "νομιμοποίησης" της αστυνομικής βίας κατά του Ζακ Κωστόπουλου που βρίσκεται σε εξέλιξη...

Η συνήγορος της οικογένειας Α. Παπαρρούσου κατήγγειλε το πρωί στον ΑΝΤ1 ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βίας σε ημιθανή άνθρωπο.

Αντί για την απόλυτη καταδίκη τέτοιων πρακτικών από σύσσωμη την αντιπολίτευση και κυρίως τη Ν.Δ. που επιμένει ότι "καταδικάζει τη βία απ' όπου και αν προέρχεται" κανάλια και εκπρόσωποί της  έσπευσαν να αιτιολογήσουν, να ερμηνεύσουν, να εξισώσουν και εν τέλει να αιτιολογήσουν την αντίδραση των αστυνομικών.

Τα κανάλια ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ και στο site του Πρώτου Θέματος έβγαλαν σε πρώτο πλάνο τους συνδικαλιστές αστυνομικούς για να υπερασπίσουν την βία και την ανομία των συναδέλφων τους και γεννάται το ερώτημα αν χάθηκαν οι επίσημοι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ τουλάχιστον για την τήρηση μιας κάποιας αντικειμενικότητας.


"Κάνουν άριστα τη δουλειά τους" λέει ο ειδικός φρουρός Στ. Μαυροειδάκος

"Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει με τριαντάφυλλο να χειροπεδήσει κάποιον άνθρωπο που αντιστέκεται" δήλωσε ο συχνά φιλοξενούμενος του σταθμού συνδικαλιστής γενικός γραμματέας Ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος αιτιολογώντας απόλυτα και απροκάλυπτα την αστυνομική βία και το βασανισμό ενός ανήμπορου ανθρώπου που όχι μόνο δεν αντιστέκεται στη σύλληψη, αλλά δεν κουνιέται καν.

Τέτοιες αντιλήψεις επικρατούν στους ειδικούς φρουρούς και δημιουργούν Κορκονέες θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς. Ο ίδιος άνθρωπος το Μάιο τρομοκρατούσε από την τηλεόραση ότι δήθεν "θα έχουμε νεκρούς αστυνομικούς", υπό το καθεστώς ανομίας και χάους που επικρατεί στη χώρα!

Ενώ χθες στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και άλλος συνδικαλιστής της αστυνομίας αιτιολόγησε απόλυτα την στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου. Οι συνδικαλιστές όμως αστυνομικοί έχουν συγκεκριμένη πολιτική άποψη και είναι τουλάχιστον προβληματικό, να δημιουργείται η εντύπωση στους τηλεθεατές ότι εκφράζουν ολόκληρο το σώμα της αστυνομίας.


Η Ν.Δ. ξεγλιστράει δια της "γενικευμένης ανομίας"

Το πρόβλημα της ανομίας στο κέντρο της Αθήνας και όχι η αστυνομική βία εναντίον ενός ανήμπορου ανθρώπου είναι το σημαντικό θέμα για τη Ν.Δ. που επιχειρεί να ξεγλιστρήσει επικοινωνιακά από μια άβολη κατάσταση.

"Δραματικό γεγονός. Ένας άνθρωπος χάθηκε με τις συνθήκες που χάθηκε και βέβαια εξελίσσεται το σκηνικό μέσα σε ένα κέντρο της πόλης εκτός ελέγχου, χωρίς αστυνόμευση και με τα ναρκωτικά να ανθίζουν" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης. Παράλληλα γνωστοί δημοιογράφοι που πρόσκεινται στη Ν.Δ. χύνουν το δηλητήριο της πόλωσης διαγράφοντας αυτό που όλοι γίναμε μάρτυρες παρακολουθώντας το βίντεο.

https://www.youtube.com/embed/Q7L_usXFi98


"Ηρωοποίηση" είδε ο κ. Παπαναγιώτου

"Υπήρξε αντίσταση; Που το ξέρεις;" είπε ο Μπάμπης Παπαναγιώτου. "Γίνεται προσπάθεια να στηθούν σύμβολα γιατί κάποιοι μόνο με σύμβολα και συμβολισμούς μπορούν να πορευτούν σε αυτή τη χώρα" ιδεολογικοποίησε την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου και το έλυσε το θέμα.

Εύκολοι συμψηφισμοί που επιχειρήθηκαν από το δημοσιογράφο της εκπομπής, με την διαδήλωση και τα δακρυγόνα σε μικρά παιδιά, τουλάχιστον άστοχοι και εξισωτικοί δύο εντελώς διαφορετικών καταστάσεων, το ένα αφορά βασανισμό ανθρώπου που φαίνεται να έχει χάσει τις αισθήσεις του και το άλλο μια δυστυχώς πάγια πρακτική της αστυνομίας στη διαχείριση των διαδηλώσεων. Ο ίδιος δημοσιογράφος μόλις προχτές έβλεπε υπέρμετρη αστυνομική βία... Τι άλλαξε;

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Καταδίκη από πανεπιστημιακούς των ρατσιστικών και ομοφοβικών θέσεων για τον Ζακ Κωστόπουλο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL