Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Το "αφήγημα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των Αγανακτισμένων;

Να το αφήγημά τους για το τι συνέβη στην Ελλάδα: Υπήρχε ένα αθώο, έντιμο και καλοπροαίρετο πολιτικό σύστημα. Αναγκάστηκε σε έναν τίμιο συμβιβασμό με τους δανειστές για να αποτρέψει την καταστροφή στην οποία οδηγούσε την χώρα ο λαϊκισμός και η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Διαπραγματεύτηκε σκληρά ώστε το πρόγραμμα να είναι βιώσιμο και να προστατεύει τους πιο αδύναμους. Στήριξε τη δημοκρατία στον δημόσιο χώρο και στα ΜΜΕ. Αντιμετώπισε αποφασιστικά τις ακροδεξιές συμμορίες στον Άγιο Παντελεήμονα, στις λαϊκές αγορές. παντού. Χτύπησε τη διαπλοκή και υπερασπίστηκε τη διαφάνεια και την εντιμότητα αρχίζοντας πρώτα - πρώτα από τα δικά του οικονομικά.

Αλλά οι λαϊκιστές του 3% το ανέτρεψαν. Έκλεψαν την εξουσία κερδίζοντας τις εκλογές. Έφεραν ένα τρίτο Μνημόνιο, ξανακέρδισαν τις εκλογές και από τότε όλα άρχισαν να πηγαίνουν στη χώρα κατά διαόλου.

Κάποιοι αρνούνται να καταλάβουν ότι το 2015 ο παλιός δικομματισμός ανατράπηκε από την ίδια του την κοινωνική βάση, επειδή στράφηκε ανοιχτά εναντίον της. Ότι βούλιαξε μαζί με τη διαπλοκή. Ότι χρησιμοποίησε τη φασιστική Ακροδεξιά ως εφεδρεία κατά της Αριστεράς. Ότι τα Μνημόνια τελείωσαν. Ότι δεν μπόρεσαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.

Πιστεύουν ότι ο κόσμος νοσταλγεί την περίοδο 2010 - 2014. Συνεχίζουν να ελπίζουν στην παλινόρθωση. Και ποντάρουν στη δημοτικότητα του “ασφαλιστικού Πινοσέτ”.

Είναι θεμιτό να κάνεις τον καημό σου πολιτική ανάλυση. Αλλά πόσο μακριά μπορεί να σε πάει αυτό; Μέχρι το ξέπλυμα της φασιστικής βίας το πολύ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL