Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Π. Κωνσταντινέας: Δεν θα λυγίσουν τις ιδέες μου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Κωνσταντινέας: Δεν θα λυγίσουν τις ιδέες μου (Video)

«Ήμουν στο γήπεδο μαζί με δύο φίλους μου και το παιδί μου να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας τοπική ομάδα εδώ στην Καλαμάτα. Ευτυχώς έφυγε το παιδί μου να πάει να παρακολουθήσει ένα μάθημα. Φεύγοντας από το γήπεδο με τους φίλους μου ήταν όλα ήρεμα».

«Ενώ ακούγαμε σε ένα μέρος του γηπέδου μία οργάνωση που την ονομάζουν Σύνδεσμο όμως δεν τους αναγνωρίζει η ομάδα της Καλαμάτας και σήμερα τους καταδικάζει. Σύνδεσμος που λέγεται Μπούλντογκς. Υπάρχουν ακραία στοιχεία εκεί. Είχαμε πάρει τα μηνύματά της. Μου ‘κλείσαν το δρόμο κάποια στιγμή ενώ φωνάζαν: "Τη Μακεδονία την πούλησες προδότη".  Ήθελαν να κινηματογραφήσουν και το σκηνικό του προπηλακισμού σε πρώτη φάση. Γύρισα την πλάτη μου να φύγω αλλά δεν μπορούσα. Τράβηξα το χέρι αυτουνού που κρατούσε το κινητό και έπεσαν όλοι πάνω μου. Ήταν γύρω στα 30 άτομα και δόξα τω Θεώ, να ευχαριστήσω τα παιδιά της Αστυνομίας -που ήταν δίπλα στο γήπεδο- ήρθαν. Περίπου πέντε λεπτά. Δεν αντιλήφθηκα καδρόνια αλλά είχα χάσει την αντίληψη του τι γινόταν».

«Τους γνωρίζουμε πάνω κάτω και για αυτό έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία. Η οργάνωση είναι ένα μείγμα ακροδεξιών οργανώσεων και στελέχη της Χ.Α. Αυτοί που μαζεύονται στην πηγάδα του Μελιγαλά.» «Τις ιδέες μου δεν θα μου τις κόψουν». Το μίσος φέρνει μίσος και όσοι το διοχετεύουν δεν μπορούν να ονομάζονται «πατριώτες». Είμαι απογοητευμένος όταν ένας άνθρωπος στο πολιτικό σύστημα αντιλαμβάνεται ότι είναι τόσο αδύναμος σε αυτά που συμβαίνουν φανταστείτε σε ένα απλό πολίτη. Για να συζητάμε ελεύθερα κάποιοι άνθρωποι φυλακίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους για να το παίζουμε εξυπνάκηδες. Να αντιδράσουμε στην ηθική κρίση και να φτιάξουμε την Παιδεία που μας αρμόζει».

Κατ. Μπρ.

Οκτώ οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας εξέδωσε δελτίο Τύπου:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους με πλημμύρισαν με μηνύματα στήριξης.
Η άνανδρη επίθεση που δέχθηκα από ακραία στοιχεία, που… νομίζουν ότι κρύφτηκαν στον όχλο, με πεισμώνει ακόμα περισσότερο, ώστε να μάχομαι ενάντια σε διχαστικά παράσιτα της κοινωνίας μας. Το σώμα μας μπορεί να καταφέρνουν να το λυγίζουν, τις ψυχές μας όμως δε μπορούν να τις πάρουν.
Το μίσος φέρνει μίσος και βία. Ας είμαι το τελευταίο θύμα τέτοιων καταστάσεων που σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ μας.
Ο ακραίος φανατισμός που υποκινείται από δήθεν «πατριώτες» μπαίνει εμπόδιο στο μέλλον των παιδιών μας.
Δε μας αξίζει τέτοιο μέλλον.

Πέτρος Κωνσταντινέας
Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL