Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Μ. Γιαννακάκη: Όταν μιλάμε για αυτοδικία πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων αιώνες νομικού πολιτισμού (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Γιαννακάκη: Όταν μιλάμε για αυτοδικία πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων αιώνες νομικού πολιτισμού (Video)

«Δεν υπάρχει νόμιμη αυτοδικία, υπάρχει νόμιμη άμυνα» δήλωσε η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη το πρωί στην ΕΡΤ.

Εξήγησε ότι «υπάρχει ένα διεθνές πλαίσιο που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα» δεν πρόκειται για στατιστική σε ένα καθημερινό θέμα, αν μας αρέσουν οι πατάτες ή τα μακαρόνια.

«Όταν μιλάμε για αυτοδικία στέλνουμε στον κάλαθο των αχρήστων αιώνες νομικού πολιτισμού. Σε άλλα μέρη της γης κάποιος θα έλεγε ότι επιτρέπετε η οπλοφορία και η οπλοχρησία. Ευτυχώς εδώ είναι Ευρώπη και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό και ευτυχώς υπηρετούμε ένα άλλο πολιτισμικό και νομικό μοντέλο» τόνισε η γενική γραμματέας.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό δεν μπορεί να μπει σε ίση αξία με κάποιον που επιχειρεί ή όχι (θα το βρει η αστυνομία) να ληστέψει. Η νόμιμη άμυνα έχει να κάνει με το ποιο είναι το διακύβευμα, τι προσπαθούμε να προστατέψουμε και αν υπάρχει ισορροπία μεταξύ των μέσων και του επιδιωκόμενου σκοπού».

Επιπλέον η κ. Γιαννακάκη εξέφρασε την αντίθεσή της με την χρήση επιθετικών προσδιορισμών από τους δημοσιογράφους «ο οροθετικός», «ο γκει», «ο τοξικομανής» «τι σχέση έχουν αυτοί οι επιθετικοί προσδιορισμοί και πως μπορούν να μπουν μπροστά από το ουσιαστικό άνθρωπος που έχει χάσει τη ζωή του με έναν τρόπο τόσο άδικο και ανισοβαρή σε σχέση με ότι συνέβη».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL