Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Το κάρο της Ν.Δ. έχει κολλήσει στη λάσπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το κάρο της Ν.Δ. έχει κολλήσει στη λάσπη

Όσο μπαίνουμε στο φθινόπωρο, τόσο ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε μετά τις 21 Αυγούστου και τη λήξη των προγραμμάτων.

Η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση των εξαγγελιών της ξεκινώντας από την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όταν το μέτρο είχε εξαγγελθεί, η Ν.Δ. είχε ελπίσει ότι οι θεσμοί θα ασκήσουν πιέσεις ώστε να μην εφαρμοστεί. Τώρα που ήρθε στη Βουλή, αναγκάστηκαν να το ψηφίσουν επιλέγοντας μια τακτική που τους διέσυρε.

Η εξαγγελία του Κ. Μητσοτάκη, για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, εξελίσσεται σε πανωλεθρία. Ο καθένας στη Ν.Δ. την ερμηνεύει όπως του κατέβει. Η άθλια αυτή ιδέα, που ενισχύει τους πλούσιους δήμους εις βάρος των αδύναμων, αποκαλύπτεται γυμνή, χωρίς επικοινωνιακούς εξωραϊσμούς. Ενώ η υπόσχεση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% ακυρώνεται από τη δυνατότητα των δήμων να τον αυξήσουν ξανά.

Το “ασφαλιστικό Πινοσέτ” έχει χρεοκοπήσει επίσης, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την εξαγγελία του. Είναι σχεδιασμένο για γόνους πολιτικών οικογενειών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Απολύτως αναντίστοιχο με τις κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησαν στην Ελλάδα οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας και, κυρίως, η απόλυτη καταστροφή του 2010-2014.

Μηνύματα από την Ευρώπη για μειώσεις συντάξεων δεν έρχονται. Παρά τις δεήσεις.

Εξ ίσου σημαντικό: Η άθλια καπηλεία της καταστροφής στο Μάτι και η ακροδεξιά επίθεση για το "Μακεδονικό" δεν απέδωσαν απολύτως τίποτα στη Ν.Δ. Η ατζέντα έχει μπει από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ. Και η Ν.Δ. περιορίζεται σε βλακώδεις πολιτικές επιθέσεις, πότε στην ΕΡΤ, πότε στον Παρασκευόπουλο και πότε στον Τσακαλώτο.

Η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιό της για τη μεταμνημονιακή περίοδο. Το κάρο της Ν.Δ. έχει κολλήσει στη λάσπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL