Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Νέες συναντήσεις του Π. Πολάκη με δημάρχους στα Χανιά για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέες συναντήσεις του Π. Πολάκη με δημάρχους στα Χανιά για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

Θέματα που αφορούν την επιτάχυνση και τη δρομολόγηση έργων στους δήμους Πλατανιά και Αποκορώνου, τέθηκαν επί τάπητος σήμερα σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Χανίων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με τους δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο δήμων.

Οι συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης έγιναν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συντονιστή που όρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Πολάκη, για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στην περιοχή με βάση και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Πολάκη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις έργων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ενώ στη συνάντηση με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέλυσε το πλαίσιο για την δημιουργία Πολυδύναμου Ιατρείου στον Πλατανιά κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, «έχουν ήδη εγκριθεί η σκοπιμότητα και η τεχνική μελέτη για το κτίριο ύψους 880.000 ευρώ, ενώ περισσότερες από 200.000 ευρώ θα είναι το κόστος για τον ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό».

Κατά τη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε ότι μέσα από κονδύλια του «Πράσινου Ταμείου» θα χρηματοδοτούν μια σειρά από αναπλάσεις σε μικρούς οικισμούς.

Παράλληλα και με αφορμή πρόσφατη συνάντηση που αφορούσε θέματα του δήμου Χανίων ο κ. Πολάκης γνωστοποίησε ότι η μετεγκατάσταση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου θα γίνει με κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή των 8 σχολείων στα Χανιά μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ ανέφερε ότι το υπουργείο Υποδομών θα συνδράμει με τις υπηρεσίες του στην επιλογή αναδόχου για το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς που ήδη δρομολογείται.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη συζητήθηκαν θέματα που έθεσε ο κ. Κουκιανάκης, όπως η ανέγερση νέου Γυμνασίου - Λυκείου Βάμου, η χρηματοδότηση της μελέτης στατικής επάρκειας του υφιστάμενου κτηρίου που στεγάζονται το λύκειο και γυμνάσιο της ίδιας περιοχής, η επίσπευση των διαδικασιών και η χρηματοδότηση έργων ύδρευσης και άρδευσης σε δημοτικά διαμερίσματα, καθώς και θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια στο τμήμα Πετρές - Αλμυρός της εθνικής οδού.

Στον κ. Πολάκη ο δήμαρχος Αποκορώνουυ έθεσε και το θέμα του αποχαρακτηρισμού 18 τοπικών κοινοτήτων ως μειονεκτικών, με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών ενισχύσεων για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Παράλληλα τόνισε ότι η συνεργασία του δήμου με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας και της Περιφέρειας είναι άριστη αποδίδοντας όπως επεσήμανε καρπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL