Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Συνεδρίασε χθς η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ / Άμεση υλοποίηση των μέτρων της ΔΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεδρίασε χθς η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ / Άμεση υλοποίηση των μέτρων της ΔΕΘ

Η αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ανασυγκρότηση, η επανασυσπείρωση και ο σχεδιασμός του κόμματος εν όψει των εκλογών του 2019 απασχόλησαν την συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλ. Τσίπρα, που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στην Κουμουνδούρου.

Θετικός ήταν ο απολογισμός της ΔΕΘ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, με την Π.Γ. να εκτιμά πως το κλίμα στην κοινωνία γίνεται θετικό. Παράλληλα το κόμμα και η κυβέρνηση τίθενται σε εγρήγορση ώστε τα θετικά στοιχεία να αποτυπωθούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένονται εξωστρεφής κινήσεις και εξορμήσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Τονίστηκε ακόμη πως μετά τη ΔΕΘ τέθηκαν με σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. καθώς αποτιμήθηκε αρνητικά το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σημειώνεται ότι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν επι των προγραμμάτων τους. Επισημάνθηκε μάλιστα ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη αποτελεί αντιγραφή του προγράμματος Μάκρι στην Αργεντινή.

Επιπλέον την Π.Γ. απασχόλησαν η συνολική πορεία και ο σχεδιασμός εν όψει εκλογών, όποτε αναμένεται -μετά την εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη ως γραμματέα της Κ.Ε.- η εκλογή των νέων οργάνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της Κ.Ε. στις 5-6 Οκτωβρίου.

Το μεγάλο στοίχημα για τον γραμματέα και τα νέα όργανα θα είναι, σύμφωνα με κομματικές πηγές, η ανάκαμψη, η επανασυσπείρωση και η ανασυγκρότηση του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Στόχος για τις αυτοδιοικητικές είναι ο κορμός των υποψηφίων να είναι έτοιμος έως το τέλος Οκτωβρίου.

Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση για τις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς συνεδριάζει στις 28-29 Σεπτεμβρίου και εκεί εξετάζεται ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμάται πως μπορεί να παίξει ρόλο καταλύτη σε ευρύτερες προοδευτικές συμμαχίες. Έγινε ακόμη μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τη στρατηγική για την προεδρία της Κομισιόν.

Συνάντηση Τσίπρα - Αβραμόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης συνόδου κορυφής. Στις 17.00 θα δώσει το "παρών" στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ενώ στις 19.30 θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών της Ε.Ε. με θέμα το μεταναστευτικό.

Νωρίτερα, στις 11, θα έχει συνάντηση με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δ. Αβραμόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη διαχείριση της μετανάστευσης και θα περιλαμβάνουν τις συνθήκες υποδοχής και τις τρέχουσες προκλήσεις στα ελληνικά νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL