Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Ανάδειχθηκαν με σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Ανάδειχθηκαν με σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Η αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς και ο προγραμματισμός του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών απασχόλησε τη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες και διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές το θετικό κλίμα που δημιούργησε η ομιλία του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη ενισχύει τις προσδοκίες των πολιτών, γεγονός που θέτει το κόμμα και την κυβέρνηση σε εγρήγορση ώστε τα θετικά στοιχεία να αποτυπωθούν στην καθημερινότητά τους για αυτό και απαντούν με εξωστρέφεια και συνεχείς επαφές με την κοινωνία.

Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης της Π.Γ. , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι η ανάδειξη με σαφήνεια των διαχωριστικών γραμμών των δυο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) , καθώς αποτιμήθηκε αρνητικά το σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως υπογραμμίστηκε οι εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ είναι καταστροφικές και για την κοινωνία και για την οικονομία καθώς το πρόγραμμά του αποτελεί αντιγραφή του προγράμματος Μάκρι στην Αργεντινή. Υπενθυμίζεται πως η υπόσχεση του κ. Μάκρι ήταν να τονώσει την ανάπτυξη με ένα σοκ μείωσης φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Αργεντινή με αποτέλεσμα η χώρα να αναζητήσει εκ νέου τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ.

Μάλιστα κομματικές πηγές θεώρησαν θετικό το γεγονός ότι πλέον τα δυο κόμματα μπαίνουν σε μια προγραμματική αντιπαράθεση και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν επί των διαφορετικών σχεδίων τους.

Επιπλέον την Π.Γ απασχόλησε η συνολική πορεία και ο σχεδιασμός εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, αμέσως μετά και την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας στη συνεδρίαση της Κ.Ε. ( πιθανότατα θα διεξαχθεί 5-6 Οκτωβρίου).

Το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα είναι η ανάκαμψη, η επανασυσπείρωση και η ανασυγκρότηση του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Ειδικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί έως το τέλος Οκτωβρίου να είναι έτοιμος ο βασικός κορμός των υποψηφίων.

Για τις ευρωεκλογές με αφορμή την επικείμενη εκτενή συζήτηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 28-29 Σεπτεμβρίου, αναλύθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και εκτιμήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει ένα ρόλο καταλύτη σε ευρύτερες προοδευτικές συγκλίσεις, μεταξύ των Πρασίνων , των Οικολόγων αλλά και ενός κομματιού της σοσιαλδημοκρατίας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL