Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις

"Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη Ν.Δ." αναφώνησε ο Κ. Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, θυμίζοντας το περιβόητο "σας φαίνομαι για ακροδεξιός;" που είχε αναφέρει πέρυσι από το ίδιο βήμα. Φυσικά τίθεται το ερώτημα: "Ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, κύριε;".

Ας είμαστε όμως καλοπροαίρετοι και δεχτούμε την απάντηση που έδωσε ο αντιπρόεδρος -ο Β' μετά τον Άδωνι- Κ. Χατζηδάκης. Από τη στιγμή που εντάχθηκαν στην παράταξη, απέρριψαν το παρελθόν τους στο ΛΑΟΣ -και στην ΕΠΕΝ, υποθέτουμε- και ασπάστηκαν τις αρχές και τις ιδέες της Ν.Δ. Σύμφωνοι.

Από το ίδιο βήμα, ο αρχηγός της Ν.Δ. μάς είπε ότι απειλή δεν είναι μόνο η Ακροδεξιά αλλά και ο λαϊκισμός. Λίγες ημέρες πριν, από το Στρασβούργο, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ε. Γκονζάλες, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, επανέλαβε τη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας ότι είναι το ίδιο επικίνδυνος ο "ακροδεξιός και ο αριστερός λαϊκισμός".

Παράλληλα, ο Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ν.Δ. στήριξε την επιβολή κυρώσεων στον Όρμπαν. Στάση που κράτησαν οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, βάζοντας πλάτη στον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Μ. Βέμπερ, που στρατηγικά επιλέγει να εμφανιστεί ως το φιλελεύθερο αντίβαρο στους ακραίους της ευρωομάδας του. Ο ίδιος Βέμπερ που θεωρεί πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό.

Βέβαια, ο αρχηγός της Ν.Δ. στο προσφυγικό, κορυφαίο διακύβευμα για την Ευρώπη, υιοθετεί όλα τα επιχειρήματα του Όρμπαν και των κρατών του Βίσενγκραντ. Τα κλειστά σύνορα και οι βυθισμένες βάρκες με γυναικόπαιδα ήταν άλλωστε η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, τα χρόνια που οι... Όρμπαν θεωρούνταν ακραία μειοψηφία. Πρωτοπορία, το δίχως άλλο. Ο ίδιος Μητσοτάκης που στήριξε με κάθε τρόπο τους "νεομακεδονομάχους" ξεπλένοντας χωρίς ντροπή φασιστικά στοιχεία.

Χθες δημοσιεύτηκαν ευρωβαρόμετρα για την πρόθεση ψήφου στα κράτη - μέλη της Ε.Ε.. Με εξαίρεση την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου υπάρχει μια ισχυρή προοδευτική δυναμική, ως απότοκο και των κυβερνήσεων, σε όλα τα ισχυρά κράτη η Ακροδεξιά ενισχύεται συνεχώς. Και δεν μιλάμε για περιθωριακές ομάδες που πήραν τα πάνω τους, αλλά για "θεσμικούς" ακροδεξιούς προερχόμενους από την παραδοσιακή Δεξιά.

Η ατζέντα της Ν.Δ. εντάσσεται σε αυτό το πολιτικό σχέδιο: Εμμονικός νεοφιλελευθερισμός, ακραία λιτότητα, διάλυση της εργασίας, εθνικισμός, αντιπροσφυγική ατζέντα. Αυτό το σχέδιο ενισχύει ο Κ. Μητσοτάκης, όσα "απεταξάμην" και να πει.

Υ.Γ.: "Ο Βαγγέλης και ο κάθε Βαγγέλης που το παίζει αντίφα ανήκει και αυτός στα καρκινώματα του φασισμού οπότε ό,τι σπέρνεις - θερίζεις", σχολίασε στέλεχος της Ν.Δ. μετά τη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών στο μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Σιωπή από την Πειραιώς. Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις, Κυριάκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL