Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.8°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C19.0°C
3 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
13 °C
12.7°C16.5°C
1 BF 89%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C14.9°C
3 BF 67%
Ακροδεξιά βία και δεξιά σιωπή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακροδεξιά βία και δεξιά σιωπή

Η δολοφονική επίθεση εναντίον του Βαγγέλη Π., που έγινε από ακροδεξιά στοιχεία, το Σάββατο το βράδυ στο Πέραμα, ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο γεγονός θα μπορούσε να θεωρηθεί. Η δράση των φασιστικών στοιχείων στις περιοχές αυτές συνεχίζεται κανονικά, παρά τις δικαστικές περιπέτειες της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η δράση αυτή εκδηλώνεται με επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, καταστροφές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, δολοφονικού χαρακτήρα ενέδρες εναντίον προσώπων, όπως η προχθεσινή. Και σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν οι δεκάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, που δεν καταγγέλλονται, λόγω της αδύναμης θέσης στην οποία βρίσκονται τα θύματα.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η Αστυνομία έχει αποδείξει, σε άλλες περιπτώσεις, ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων. Είναι επιτακτικό ζήτημα να καθαρίσουν οι γειτονιές του Πειραιά από τα στοιχεία αυτά και να εξαρθρωθούν πλήρως οι ναζιστικοί μηχανισμοί.

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βρήκε ούτε μισή λέξη για να καταδικάσει την προχθεσινή επίθεση, η οποία από τύχη δεν είχε χειρότερο αποτέλεσμα. Ούτε το κόμμα μίλησε ούτε οι κατά τα άλλα λαλίστατοι, στα κοινωνικά δίκτυα και επί παντός επιστητού, εκπρόσωποί της. Η σιωπή αυτή είναι εξοργιστική.

Ακόμα πιο εξοργιστική είναι η ανοχή σε στελέχη του κόμματος που εξέφρασαν, περίπου, την ικανοποίησή τους για το γεγονός. Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. επιλέγει να μην ταράξει την ήσυχη συνείδηση του ακροδεξιού της ακροατηρίου καταγγέλλοντας τη φασιστική βία.

Ίσως να φταίει το ότι στη Ν.Δ. δεν υπάρχουν ακροδεξιοί, όπως μας διαβεβαίωσε και ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL