Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
Πάνος Ρήγας: Οι τουρκικές προκλήσεις ενέχουν κινδύνους ατυχημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Ρήγας: Οι τουρκικές προκλήσεις ενέχουν κινδύνους ατυχημάτων

 Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Ρηγά, μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ ALPHA 9,89, στοχεύει στην εφαρμογή μιας πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και ταυτόχρονα στην ανάδειξη της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Αναφορικά με τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο ΑΝΥΕΘΑ δήλωσε: «Υπάρχει μια συνεργασία αυτή τη στιγμή σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων. Η συνεργασία αυτή υλοποιείται με τους όρους ανεξαρτησίας της χώρας μας και στη βάση των υποχρεώσεων που έχουμε εμείς απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και των όποιων υποχρεώσεων απορρέουν από τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ». Ενώ για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι ΗΠΑ για τα ναυπηγεία, ο κ. Ρήγας σχολίασε πως οποία συμφωνία προκύψει θα γίνει με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της οικονομίας της χώρας.

Ο κ. Ρήγας απαντώντας σε ερώτηση για τις περικοπές των συντάξεων τόνισε πως είναι ένα μέτρο αχρείαστο, αντιαναπτυξιακό αλλά και μη διαρθρωτικό και πως θεωρεί πως θα αποφευχθούν αφού η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ,σύμφωνα με τα στοιχεία, να πιάνει τους στόχους.

Για το αν η απαίτηση της Νέας Δημοκρατίας για άμεσες εκλογές είναι παρόμοια με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 ο κ. Ρήγας ξεκαθάρισε πως πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. «Εκείνη την περίοδο (σ.σ. 2014) η όλη κατάσταση ήταν εθνικά επιζήμια, καθώς οι τότε κυβερνήσεις είχαν οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Όταν αναλάβαμε τη κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 τα ταμεία ήταν ελλειμματικά. Σήμερα δεν ισχύουν οι ίδιες συνθήκες και προφανώς δεν συντρέχουν οι ίδιοι λόγοι. Είναι εθνικά επιζήμιο και επικίνδυνο αυτό που κάνει η ΝΔ εδώ και καιρό και είναι σφόδρα μικροκομματικό. Πρόσωπα που δεν ανήκουν στον χώρο μας, άνθρωποι που κινούνται στον χώρο της αγοράς, όπως είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, έχουν αναγνωρίσει την επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια και έχουν δημόσια υποστηρίξει ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές. Οι άνθρωποι της αγοράς αντιλαμβάνονται την κατάσταση, δεν χρειάζεται να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.»

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ελληνική οικονομία ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε πως αποτελούν ένα συνεκτικό και κοστολογημένο σχέδιο σε βάθος χρόνου, είτε τετραετίας, είτε δεκαετίας.«Το σύνολο των μέτρων αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και τη δυνατότητά του να έχει συμμετοχή στα οφέλη της ανάπτυξης, μετά από όλα όσα πέρασε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε σχετικά.

Τέλος ο κ. Ρήγας άσκησε έντονη κριτική στην ΝΔ για την πρόταση της για το ασφαλιστικό τονίζοντας πως είναι ένα κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα και πως αν εφαρμοστεί θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό για 1,5 περίπου εκατομμύριο ανθρώπους. «Τι λέει για αυτούς η ΝΔ, να τους πετάξουμε στον Καιάδα; Πρόκειται για αντίληψη που πράγματι συμβαδίζει με το καθεστώς Πινοσέτ», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL