Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με τη γίδα στην πλάτη

Ας ανακεφαλαιώσουμε: Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δανείστηκαν πριν από την κρίση 220 εκατομμύρια. Με εξαιρετική ευκολία. Ήταν άλλωστε “οι εποχές της ευμάρειας”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης....

Ας ανακεφαλαιώσουμε: Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δανείστηκαν πριν από την κρίση 220 εκατομμύρια. Με εξαιρετική ευκολία. Ήταν άλλωστε “οι εποχές της ευμάρειας”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για μια εναλλακτική διατύπωση του “μαζί τα φάγαμε”.

Μετά, όταν ήρθαν οι εποχές της κρίσης, τα κόμματα αυτά δανείστηκαν άλλα 200. Αυτά δεν τα φάγαμε μαζί. Τα έφαγαν μόνοι τους. Βάζοντας ως εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις. Δηλαδή αέρα. Σε μια περίοδο που οι άνθρωποι πήδαγαν από τα παράθυρα.

Στη συνέχεια ψήφισαν στη Βουλή μια άσχετη τροπολογία με την οποία απάλλασσαν τους τραπεζίτες από κάθε ευθύνη για τα θαλασσοδάνεια που τους έδωσαν.

Ύστερα ξεκίνησε ο κατήφορος. Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να αλλάζει ονόματα και ΑΦΜ. Η Ν.Δ. άλλαξε αρχηγό και θεώρησε το θέμα λήξαν. Αφού ο Κ. Μητσοτάκης έρχεται να βάλει τη χώρα στις ράγες της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης οικονομίας, πώς είναι δυνατόν να ηγείται ενός κόμματος κρατικοδίαιτου και αεριτζίδικου; Κι όμως. Να που είναι.

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για το τρίγωνο της διαπλοκής κομμάτων - ΜΜΕ - τραπεζών, έφριξε η κοινωνία. Αυτοί φυσικά κατήγγειλαν πολιτική στοχοποίηση και Βενεζουέλα. Το πόρισμα πήγε στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Προσφάτως, με αφορμή μια αγωγή της Πειραιώς, ομολογήθηκε δημόσια ότι το χρέος της Ν.Δ. δεν είναι βιώσιμο. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε κούρεμα εξοργίζοντας το σύμπαν.

Τώρα τους καλούν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Αντί να ενημερώσουν με διαφάνεια τους πολίτες για την οικονομική τους κατάσταση -με δημόσιο χρήμα πληρώνονται στο κάτω - κάτω-, καταγγέλλουν πάλι πολιτικές διώξεις.

Όπως ο καθένας που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Νέα Δημοκρατία: Αμηχανία, πανικός και σύγχυση

Από τις 21 Αυγούστου και μετά είναι ολοένα και πιο δύσκολο να παρακολουθήσεις κανείς τη Νέα Δημοκρατία. Το νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες,...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο