Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Ένας γάμος, μια κηδεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας γάμος, μια κηδεία

«Tο σοβαρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα είναι ο γάμος Ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού και η πιο ριζοσπαστική πρόταση θα είναι η αποκατάσταση των δικαιωμάτων της αστικής δημοκρατίας», όπως λέει ο Σάββας Ρομπόλης.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε αποδρομή, έλεγε στη δημόσια τηλεόραση γνωστό καραμανλικό στέλεχος που έχει διαγραφεί πρόσφατα. Συμπλήρωνε ότι η παράταξη έχει εγκαταλείψει τις αρχές της φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς και ότι στο Μοσχάτο έχουν μια εμμονή με πολιτικές που έχουν «ριζοσπαστικό» πρόσημο. Αδιάφορο αν αυτές οδηγούν όλο και πιο δεξιά, όλο και πιο μακρυά από το Κέντρο. Και κατέληγε ότι όποτε η παράταξη απομακρύνθηκε από το φυσικό της χώρο, ή μάλλον όταν δεν κατάφερνε να καλύψει μεγάλο μέρος του «κέντρου» το πλήρωνε με πολύχρονο εξοστρακισμό από την εξουσία...

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη την δεδομένη «ηπιότητα» του εν λόγω κεντροδεξιού πολιτικού και ας δούμε με λόγους και πράξεις, των τελευταίων δύο εβδομάδων, πού οδηγεί η πολιτική του «ριζοσπαστισμού» στα δεξιά, ποιες εκλεκτικές συγγένειες έχει, αν έχει, εδώ αλλά και στην Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει με ευθύτητα ότι το κόμμα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα δάνειά του στις τράπεζες, κοντά 220 εκατ. ευρώ, και μάλιστα αυτά θα πρέπει να διαγραφούν! Και θα διαγραφούν όταν το κόμμα πάρει την κυβέρνηση.

Στον βωμό της πατριδοκαπηλίας, η Ν.Δ. έχοντας εγκαταλείψει την «εθνική γραμμή» (Καραμανλή) του 2008 στο Βουκουρέστι, διά του συμβούλου του Προέδρου Μακάριου Λαζαρίδη, καλεί στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το «Μακεδονικό». Και όσοι τον ακολουθούν απεικονίζονται στη γνωστή γκροτέσκα φωτό που παραπέμπει σε μετεμφυλιακή καρικατούρα.

Η Ν.Δ. διά του προέδρου της δηλώνει ότι στο ασφαλιστικό θα καταργήσει τον «νόμο Κατρούγκαλου». Λίγες μέρες μετά, ο (διάσημος πλέον) Κ. Καραγκούνης υποστηρίζει με άνεση ότι η πρόταση της παράταξης είναι η «γνωστή και παγκοσμίως επιτυχημένη πρόταση Πινοσέτ». Ναι, του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ.

Η Ν.Δ. διά του έτερου αντιπροέδρου της Κ. Χατζηδάκη δήλωσε μόλις χθες ότι θα «πετάξει στον δρόμο» 80.000 συμβασιούχους του δημόσιου τομέα. Και ακόμα ότι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα θα εκχωρηθούν σε εργολαβικές ιδιωτικές εταιρείες.

Θα είχε νόημα ένας συνολικός πολιτικός σχολιασμός, μια αντιπαράθεση επί της ουσίας. Νομίζω ωστόσο ότι αρκεί η αναφορά όσων είπε ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, διαπερνώντας όλες τις μεταλλάξεις της συντηρητικής παράταξης: «Την επόμενη δεκαετία το σοβαρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα είναι ο γάμος Ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού και η πιο ριζοσπαστική πρόταση θα είναι η αποκατάσταση των δικαιωμάτων της αστικής δημοκρατίας»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL