Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Με τα tweet δεν ξεπλένεται ο ρατσισμός της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με τα tweet δεν ξεπλένεται ο ρατσισμός της Ν.Δ.

Του Πέτρου Κατσάκου

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτινάξει την ακροδεξιά και αντιπροσφυγική σκόνη που το κόμμα του κουβαλά από την πρώτη κιόλας ημέρα της κρίσης που οδήγησε στη μαζική μετακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων από τη Συρία αλλά και άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας προς την Ευρώπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίστεψε ότι με ένα tweet μπορεί να απαλλαγεί από το πρόσφατο παρελθόν της Ν.Δ.

Με ένα tweet κατά του Όρμπαν, ο αρχηγός της Ν.Δ. επιχείρησε να διαγράψει από τη μνήμη μας ότι το κόμμα του από το ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης ήταν αυτό που πρωτοστάτησε στην πολιτική των κλειστών συνόρων προτού καν ο Όρμπαν κάνει την εμφάνισή του στο ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτό που παρουσίασε την αποτρεπτική πολιτική των απωθήσεων ως την πρέπουσα γραμμή άμυνας των Ευρωπαίων απέναντι στην “εισβολή” των “λαθρομεταναστών”. Η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που διά των υπουργών της παρουσίαζε πολύ πριν την εμφάνιση των χωρών του Βίσεγκραντ την τακτική του “να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη ώστε να μη μας κουβαληθούν κι άλλοι”. Ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αυτή που ύψωνε συρματοπλέγματα και φράχτες κατά μήκος του Έβρου πολύ πριν κλείσει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ο δρόμος των δυτικών Βαλκανίων.

Όσα tweet και να κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όσες αποστάσεις κι αν προσπαθήσει να πάρει από τον Όρμπαν και τους ομοϊδεάτες του, κανείς δεν ξεχνά τα ακροδεξιά και ξενοφοβικά ανακλαστικά που το κόμμα του πρώτο επέδειξε από τη στιγμή που η πρώτη βάρκα με Σύρους πρόσφυγες επεχείρησε να προσεγγίσει τις ακτές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Κανείς δεν ξεχνά τη σχεδόν πολεμική γραμμή που η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επέβαλε στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο και υποχρεώθηκε επί υπουργίας Βαρβιτσιώτη να υπερβάλει εαυτόν στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας από τις ορδές των “λαθροεποίκων” με τις οποίες ο φιλικός τους Τύπος τρομοκρατούσε την κοινή γνώμη.

Όσα tweet και να κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά του Όρμπαν, δεν θα καταφέρει να σβήσει από τη μνήμη μας τη στήριξη που παρείχαν και παρέχουν οι βουλευτές τους στα ρατσιστικά πογκρόμ και στις ξενοφοβικές διαδηλώσεις στη Λέσβο. Γιατί με τα tweet δεν ξεπλένεται ο ρατσισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL