Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Δ. Τζανακόπουλος: / Δημ. Τζανακόπουλος: Την επόμενη φορά, κύριε Χατζηδάκη, να βγάλετε σκίτσο του Αρκά. Οι πίνακες δεν σας πάνε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: / Δημ. Τζανακόπουλος: Την επόμενη φορά, κύριε Χατζηδάκη, να βγάλετε σκίτσο του Αρκά. Οι πίνακες δεν σας πάνε

“Σκληρή” επίθεση προς τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που είχαν τη Δευτέρα το βράδυ σε τηλεοπτικό πάνελ στην ΕΡΤ1, αλλά και με αφορμή το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επανήλθε χθες μέσω Twitter.

Ο Κ. Χατζηδάκης επέμεινε και χθες στον ισχυρισμό του πως "η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε φόρους σε όλη την Ευρώπη", με τον Δ. Τζανακόπουλο να του απαντά εκ νέου ότι ψεύδεται και ότι τα στοιχεία στα οποία παραπέμπει αφορούν άλλα μεγέθη και όχι το ύψος των φόρων. "Την επόμενη φορά, κύριε Χατζηδάκη, να βγάλετε σκίτσο του Αρκά. Οι πίνακες δεν σας πάνε", σχολίασε σκωπτικά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Χθες είπα ευθέως στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κύριο Χατζηδάκη ότι είναι ψεύτης. Το επαναλαμβάνω σήμερα", ανέφερε στην εκτενή ανακοίνωση - απάντησή του ο Δ. Τζανακόπουλος και εξηγεί: "Χθες παρουσίασε ένα πίνακα που αποτυπώνει τη μεταβολή των φόρων προς το ΑΕΠ, υποστηρίζοντας ότι αποτυπώνει τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα. Αντί λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη για την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών σήμερα, όχι μόνο συνεχίζει να ψεύδεται αλλά ζητάει και τα ρέστα".

Ειδικότερα, επισήμανε ότι ο νέος πίνακας που παρουσίασε (σ.σ.: χθες) ο κ. Χατζηδάκης "δείχνει μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία έχει συνολικά φορολογικά έσοδα 11,2% του ΑΕΠ ενώ η Εσθονία 1,4% του ΑΕΠ". "Ποιον νομίζει ότι θα πείσει ο κ. Χατζηδάκης με αυτές τις λαθροχειρίες;" ερωτά ο κ. Τζανακόπουλος.

Κατόπιν αυτών, παρουσιάζει τον πίνακα της Eurostat "που αποτυπώνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. για τα φορολογικά έσοδα κάθε χώρας ως προς το ΑΕΠ, στον οποίο η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση στην Ε.Ε. και την 6η στην Ευρωζώνη και πολύ κοντά στη Γερμανία και την Ολλανδία αλλά και τον μέσο όρο των κρατών - μελών της Ευρωζώνης":

Οι άριστοι τεχνοκράτες μείωσαν το ΑΕΠ κατά 20,87%

"Κατανοώ την ανάγκη των θαυμαστών του Πινοσέτ να θέτουν ως μέτρο σύγκρισης τα κράτη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όπως η Χιλή, που έχει συνολική φορολογική επιβάρυνση 7%. Ο κ. Χατζηδάκης λέει όμως σήμερα κι άλλα. Εγκαλεί την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια για το γεγονός ότι κατάφερε να την επαναφέρει στην ανάπτυξη", συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος. "Ποιος; Εκείνος που στήριξε και συμμετείχε στις κυβερνήσεις που παρέλαβαν ΑΕΠ 226.031 δισεκατομμύρια το 2010 και παρέδωσαν 178.856 το 2014. Οι άριστοι τεχνοκράτες της Ν.Δ. δηλαδή κατάφεραν σωρευτική μείωση του ΑΕΠ 20,87% με τιμές αναφοράς του 2010", τόνισε.

Η Ν.Δ. άφησε 1,1 δισ. έλλειμμα στα Ταμεία και απλήρωτες 400.000 συντάξεις

Σε σκληρό τόνο τού απαντά και σχετικά με το ασφαλιστικό, "που ο κ. Χατζηδάκης τολμά να επικαλείται ως επιχείρημα", σημειώνοντας: "Τον ενημερώνω ότι η Ν.Δ. μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα που ισοπέδωσαν τις συντάξεις με διαδοχικές οριζόντιες περικοπές της τάξης του 50% και συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ. Και παρ' όλο τον κοινωνικό όλεθρο που επέβαλαν παρέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συντάξεις". Παραθέτει επ' αυτού τον σχετικό πίνακα με το σχόλιο: "εξαιρετικά αφιερωμένος στον κ. αντιπρόεδρο".

"Ο ορισμός της αλχημείας"

Απαντήσεις δίνει όσον αφορά και στις "21 δήθεν περικοπές επί ΣΥΡΙΖΑ που εφηύρε ο κ. Χατζηδάκης", σχολιάζοντας ότι "αυτές συνιστούν τον ορισμό της αλχημείας". Ειδικότερα, σημειώνει πως "εμφανίζει ως περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές στις εισφορές ασφαλισμένων, στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα οποία είχε νομοθετήσει η Ν.Δ. και είχε ψηφίσει ο ίδιος".

Επίσης αναφέρει ότι συμπεριλαμβάνει τις αλλαγές στα κατώτατα όρια σύνταξης του τέως ΙΚΑ που έγιναν σε εφαρμογή νόμων του 2010 και του 2012 και ότι μετράει ως περικοπή ακόμα και την αλλαγή στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών όπου το 88% αυτών ήδη καταβάλλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ από 1/1/2019 οι εισφορές για τα μεσαία εισοδήματα μειώνονται επιπλέον κατά 33,33%.

"Φαίνεται ότι ο κ. Χατζηδάκης από τον Πινοσέτ δεν ζήλεψε μόνο το ασφαλιστικό αλλά και τον μηχανισμό της προπαγάνδας του", σχολίασε εντέλει ο κ. Τζανακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL