Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι δύο κόσμοι

Την εικόνα και το σχέδιο της Αριστεράς στη μεταμνημονιακή περίοδο έδωσε με σαφήνεια από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, που πλήρωσαν ακριβά το κόστος των πιο σκληρών προγραμμάτων προσαρμογής που διανοήθηκαν ποτέ οι "εγκέφαλοι " του ΔΝΤ. Σε αυτούς που έχασαν εισόδημα, περιουσίες, θέσεις εργασίας, εργασιακά δικαιώματα...

Ήταν ύψιστη πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης για μια Αριστερά που επιμένει στην υποστήριξη των φτωχών και εννοεί την παρουσία της ισχυρή μόνο υπό τον όρο της ανταπόδοσης της προσφοράς τους.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, οι φοροελαφρύνσεις για νέους επιστήμονες και αγρότες, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, επιβεβαιώνουν τον προσανατολισμό των κυβερνητικών μέτρων στη στήριξη και την αποκατάσταση των ανθρώπων που υπέστησαν τις πιο σκληρές δοκιμασίες.

Η χώρα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, εισέρχεται στον δρόμο μιας δίκαιης ανάπτυξης. Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν και προηγούμενες κινήσεις της κυβέρνησης ακόμη και όταν ίσχυε το Μνημόνιο, όπως η ένταξη στο ΕΣΥ δύο και πλέον εκατομμυρίων ανασφάλιστων και η καθιέρωση του διορισμού όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών στην ώρα τους.

Ο πολίτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κόσμους: αυτόν που εκφράζει η Ν.Δ. με την ακροδεξιά του κ. Άδωνι και τον θαυμαστή του ασφαλιστικού συστήματος του δικτάτορα Πινοσέτ κ. Καραγκούνη από τη μία και τις δυνάμεις της δημοκρατίας και της προόδου από την άλλη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις