Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Φοβούνται ανεξέλεγκτο ξέσπασμα Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φοβούνται ανεξέλεγκτο ξέσπασμα Τραμπ

Πρωτοκλασάτα στελέχη των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο παραδέχθηκαν πλαγίως χθες ότι όντως υπάρχει αυτή η ομάδα "εσωτερικής αντίστασης" στις τάξεις της κυβέρνησης Τραμπ που φρενάρει τον παρορμητισμό και τις όποιες άστοχες αποφάσεις του Προέδρου επιβεβαιώνοντας το σχετικό ανώνυμο άρθρο που δημοσιεύτηκε στους "New York Times", το οποίο έκανε έξαλλο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν κρύβουν όμως τον φόβο τους για το ότι αυτή η κίνηση ενδέχεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες πυροδοτώντας τις χειρότερες αντιδράσεις του Προέδρου. Περισσότεροι από δώδεκα Ρεπουμπλικανοί, μεταξύ αυτών και εννέα γερουσιαστές με έντονη δραστηριότητα στο Κογκρέσο, τους οποίους επικαλείται ο ιστότοπος Politico, δήλωσαν ότι η δημοσιοποίηση του επίμαχου άρθρου στους "NYΤ" μπορεί να εντείνει την "παρανοϊκή συμπεριφορά" του Αμερικανού Προέδρου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, στη λογική του Τραμπ αυτό το άρθρο δεν είναι τίποτε άλλο από την απόδειξη ότι τον υπονομεύουν οι δικοί του άνθρωποι. Φοβούνται επομένως πως κάθε πιθανή διαφωνία ή διαφοροποίηση συνεργατών και συμβούλων του στο εξής σε επικείμενες αποφάσεις και κινήσεις του θα εκλαμβάνονται από τον ίδιο ως προσπάθεια σαμποτάζ.

“Αυτό που έκανε ο άνθρωπος αυτός δημοσιεύοντας το άρθρο καταστρέφει ουσιαστικά την προσπάθεια ελέγχου των κινήσεων του Τραμπ και θα τον τρελάνει στην κυριολεξία. Αν πεις τώρα στον Πρόεδρο 'βλέπω πού θέλετε να πάτε, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα', εκείνος θα σκεφθεί: 'Ώστε εσύ το έγραψες αυτό!'” δήλωσε χαρακτηριστικά ένας Ρεπουμπλικανός που βρίσκεται κοντά στον Λευκό Οίκο.

Η διατύπωση που επέλεξαν οι "New York Times" -«ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ»- για να περιγράψουν τον συγγραφέα του κειμένου είναι αρκούντως ευρεία ώστε να χωράει πολές και διάφορες ερμηνείες και η λίστα με τους ανθρώπους που μπορεί να το έχουν γράψει είναι κατά συνέπεια τεράστια και περιλαμβάνει σενάρια που μοιάζουν τρελά, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο

Ακόμη και μερικοί από εκείνους που ασκούν δημόσια κριτική στον Τραμπ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν την αξία της δημοσιοποίησης μιας κατάστασης που είναι ήδη γνωστή και έχει συζητηθεί ιδιωτικά μεταξύ των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον, από την προεδρική εκλογή του Τραμπ και μετά, τα τελευταία δύο χρόνια. “Δεν είμαι υποστηρικτής των ανθρώπων που δρουν ανώνυμα. Εάν έχεις κάτι να πεις, πες το κοιτώντας την κάμερα. Μίλα άμεσα στους ανθρώπους. Όταν το διάβασα, για μένα δεν υπήρξε κάτι καινούργιο,” δήλωσε ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, που ασκεί συχνά κριτική στον Τραμπ. “Όποιος από εμάς έχει συνεργαστεί με τον Λευκό Οίκο αντιλαμβάνεται την κατάσταση που επικρατεί εκεί” πρόσθεσε ο ίδιος.

“Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι γύρω από τον Πρόεδρο που προσπαθούν να περιορίσουν τον παρορμητικό χαρακτήρα του” επιβεβαίωσε επίσης ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Νεμπράσκα Μπεν Σέις εκφράζοντας πάντως ανησυχία για τις συνέπειες της δημοσίευσης του ανώνυμου άρθρου. “Δεν καταλαβαίνω την ηθική κάποιου που γράφει ένα τέτοιο κείμενο, καθώς, όπως γίνεται κατανοητό σε εμένα, θα προκαλέσει περισσότερη παράνοια” τόνισε ο Σέις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL