Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Δύο διαφορετικά σχέδια για την οικονομία και την κοινωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο διαφορετικά σχέδια για την οικονομία και την κοινωνία

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας βγήκε μια ημέρα πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για να αποδομήσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μετά τα Μνημόνια.

Ο κ. Φέσσας ζήτησε να περικοπούν επιτέλους οι συντάξεις. Κατήγγειλε την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων. Επεσήμανε τον κίνδυνο της παροχολογίας και ζήτησε γενναία περικοπή της φορολογίας των ασφαλιστικών εισφορών.

Παρά τον θεσμικό του ρόλο, ο κ. Φέσσας λειτουργεί ως λαγός του κ. Μητσοτάκη. Λέει ξεκάθαρα αυτά που δεν μπορεί να πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και έτσι ο Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να πει περισσότερα. Αρκεί να πηγαίνει σε επιχειρηματίες και να λέει “θα κάνουμε αυτά που χρειάζεται ο κ. Φέσσας”. Και θα δείχνει ότι ξέρει πώς να στηρίξει την επιχειρηματικότητα.

Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται μια συμμαχία που θεωρεί ότι μια εκλογική νίκη του Μητσοτάκη είναι ευκαιρία να τσακίσουν τη χώρα. Αυτό που δεν τους βγήκε με τα Μνημόνια θέλουν να το κάνουν ως αναπτυξιακό σχέδιο. Να διαλύσουν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τη δημόσια Υγεία, που η "αχρείαστη" περιπέτεια του 2015 κατάφερε να κρατήσει όρθια. Να προωθήσουν παντού την ανασφάλιστη υποαμειβόμενη εργασία. Να ξαναμοιράσουν μεταξύ τους τα αναπτυξιακά κονδύλια, τα ΕΣΠΑ και τα προγράμματα. Να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά του Δημοσίου περικόπτοντας τις κοινωνικές δαπάνες.

Αυτό είναι το πολιτικό σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη. Το άλλο πολιτικό σχέδιο θα το πει απόψε ο πρωθυπουργός. Είναι πια η στιγμή που ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί πάνω στα πραγματικά διλήμματα και όχι στον πολτό που της σερβίρουν καθημερινά ως ενημέρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL