Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Μιλάει σωστά ο Άδωνις!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιλάει σωστά ο Άδωνις!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι όπως το ελληνικό κράτος έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους δανειστές κούρεμα του χρέους, έτσι έχει δικαίωμα να ζητήσει και η Νέα Δημοκρατία από την τράπεζα.

Είναι μια λογική πρόταση. Υποθέτουμε ότι θα προχωρήσει ως εξής: Η τράπεζα θα πάει στην Πειραιώς και θα αναλάβει το λογιστήριο του κόμματος. Θα απολύσει τους μισούς υπαλλήλους. Θα κατεβάσει τους μισθούς των άλλων μισών στα 350 ευρώ, “για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας”. Θα δεσμεύσει με δώδεκα συνεχείς περικοπές τους μισθούς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κόμματος αφήνοντάς τους ένα 500άρικο. Θα επιβάλει περικοπές σε όλα τα ποσά που ξοδεύονται για έντυπα και διαφήμιση. Θα βάλει ένα γερό χαράτσι στα μέλη και στους ψηφοφόρους του κόμματος. Θα τους μετακομίσει σε ένα τεσσάρι στο Μενίδι. Τα στελέχη της Ν.Δ. θα λένε ότι το κόμμα ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του, όλα τα μέλη τα φάγανε, ότι “εγώ κάνω τις περικοπές, όχι η τρόικα”, κι όταν η εσωτερική υποτίμηση θα έχει χτυπήσει πάτο, θα συζητήσουν για την ελάφρυνση του χρέους.

Σοβαρευτείτε (Άδωνι, όχι εσύ..). Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών 50 δισ. ευρώ. Για να μπορείτε εσείς να βάζετε φέσια. Για να παίρνετε δάνεια με εγγύηση μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις. Για να αθωώνετε με τροπολογίες τους τραπεζίτες που σας τα δώσανε. Για να μην πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας, την ώρα που εκφωνείτε λόγους για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την αριστεία και καταγγέλλετε τους κρατικοδίαιτους τζαμπατζήδες.

Α, και εσείς που ξέρετε από αυτά: πώς θα στεκόταν στην ελεύθερη αγορά ένα μαγαζί που έχει "κανόνια" 120 εκατ. ευρώ; Και θέλει να αναλάβει και τη διακυβέρνηση της χώρας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL