Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ποιες είναι τελικά οι θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά;

Eurokinissi

  Ας θυμηθούμε τι υποστήριξε ο ίδιος για μια σειρά παραμέτρους των εργασιακών, πριν... κατασταλάξει την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταργήσει τον -υπό άμεση κατάργηση- υποκατώτατο μισθό:   1. Ο Κυρ....

Ας θυμηθούμε τι υποστήριξε ο ίδιος για μια σειρά παραμέτρους των εργασιακών, πριν... κατασταλάξει την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταργήσει τον -υπό άμεση κατάργηση- υποκατώτατο μισθό:

1. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, στη κεντρική συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ (17 Σεπτεμβρίου 2017), σημείωσε: "Το πρόβλημα σήμερα στην αγορά εργασίας δεν είναι ο κατώτατος μισθός" εμμένοντας στη θέση υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων και κατά των κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων.

2. Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Digital Economy Forum 2018 χαρακτήρισε "ξεπερασμένο το οκτάωρο". Στην ίδια ομιλία, που ήταν ένας πραγματικός ύμνος στην ευελιξία της εργασίας, αποδόμησε πλήρως και τις συλλογικές συμβάσεις, περιγράφοντας ένα "σκοτεινό" τοπίο για τον κόσμο της εργασίας.

3. Στις 3 Σεπτεμβρίου, μιλώντας στη Βουλή, χαρακτήρισε ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. "Γιατί, για παράδειγμα, σε μια επιχείρηση που κινδυνεύει με 'λουκέτο' οι εργαζόμενοι να συμφωνήσουν σε μια επιχειρησιακή σύμβαση που θα υπερισχύει της κλαδικής".

4. Στις 7.5.2018, μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), έκανε λόγο για ευελιξία στην αγορά εργασίας. "Χρειαζόμαστε άλλου τύπου συμβάσεις εργασίας που μπορούν να ενισχύσουν την απασχόληση".

Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο