Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ο πόνος της Ν.Δ. για την αποφυλάκιση του Φλώρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο πόνος της Ν.Δ. για την αποφυλάκιση του Φλώρου

Πρέπει να νιώθουν πολύ έξυπνοι στη Ν.Δ. για τον ελιγμό τους να καταγγείλουν την κυβέρνηση για την αποφυλάκιση του Φλώρου. Προσπάθησαν να πετύχουν δύο τρυγόνια με έναν σμπάρο:

Πρώτον, να πυροβολήσουν για μια ακόμα φορά κατά του νόμου Παρασκευόπουλου, τον οποίο χρησιμοποιούν συστηματικά για να συντηρούν την ατζέντα της "ανομίας". Και, δεύτερον, να παραστήσουν ότι υποκινούνται από θέσεις αρχών κατά της διαφθοράς, να δηλώσουν την άδολη αγανάκτησή τους "για τους ισχυρούς του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη και βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης".

Και το λέει αυτό η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που άφησε τον Χριστοφοράκο και μερικούς άλλους να φύγουν σαν κύριοι από τη χώρα. Το κόμμα που οποιαδήποτε υπόθεση διαπλοκής, από την περίοδο της διακυβέρνησής του, έρχεται στο φως τη χαρακτηρίζει εξ αρχής στημένη και εργαλείο βρόμικης προπαγάνδας. Το κόμμα που έχει κάνει κεντρική πολιτική του υπόθεση τα δικαστικά μπλεξίματα ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία. Οι πεντακάθαροι.

Είναι αυτοί που έστειλαν τον Βορίδη, τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., να αναλάβει την υπεράσπιση του Φλώρου για υπεξαίρεση 258 εκατομμυρίων από το Δημόσιο. Ενδεχομένως δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Και σίγουρα όχι σε τόσο σοβαρή ποινική δίκη για υπεξαίρεση χρήματος από το Δημόσιο. Είναι απίθανο ο Βορίδης να έριξε τόσο πολιτικό βάρος στην υπεράσπιση του Φλώρου εν αγνοία του Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας.

Και μην μας πούνε ότι η παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του τότε κυβερνώντος κόμματος δεν είχε στόχο να στηρίξει πολιτικά την υπεράσπιση. Όσο γι' αυτά τα "επαγγελματικά το έκανε", "ο νόμος δεν έχει ασυμβίβαστο", "ήταν λάθος του" κ.λπ., να τα κρατήσουνε για τους αφελείς και τον ΣΚΑΪ. Δεν ρώτησε κανείς αν είναι νόμιμο. Αν είναι ηθικό ρωτάμε.

Είναι, επίσης, αυτοί που φρόντισαν να μην παραστεί το Ελληνικό Δημόσιο στη δίκη ως πολιτικός ενάγων. Όπως δεν παρέστη και ο Δήμος Αθηναίων. Αλλά ούτε ο κ. Στουρνάρας ούτε ο κ. Καμίνης έχουν ερωτηθεί ποτέ γι' αυτό.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι στη Ν.Δ. και στο παλιό πολιτικό σύστημα κάποιοι γνωρίζονται πάρα πολύ καλά με τους καταδικασμένους για την υπόθεση της Energa. Στην αρχική φάση της δίκης στήριξαν την αθωότητά τους ως κυβέρνηση. Αλλά τώρα είπαν να βγουν να παραστήσουν τους ασυμβίβαστους με τη διαπλοκή.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για τον νόμο Παρασκευόπουλου. Γι' αυτό άλλωστε, η ανακοίνωση της Ν.Δ. αναφέρεται γενικά και αόριστα σε "κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ.". Προσπαθούν να πάνε την κουβέντα αλλού.

Το πραγματικό ερώτημα ολόκληρης της κοινωνίας είναι αν έχει επιδειχθεί στον Φλώρο κάποιου είδους εύνοια ή αν η γνωμάτευση που πιστοποιεί την αναπηρία του είναι διαβλητή. Ορθώς, λοιπόν, ο Κοντονής ζήτησε το βούλευμα της αποφυλάκισης και η Αχτσιόγλου διερευνά τα σχετικά με την ιατρική γνωμάτευση.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αποφασιστικά ακόμα και η παραμικρή υποψία ότι οι γνωματεύσεις αναπηρίας παρέχονται γενναιόδωρα για "διευκολύνσεις" την ώρα που οι άνθρωποι που πραγματικά τις δικαιούνται βιώνουν σοβαρή σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία μπροστά στις επιτροπές προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο βοήθημα.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΚΕΡΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL