Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Επισημάνσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημάνσεις

Τι μας κρύβουν;;;

Με φιέστες επέτρεψε ο Τσίπρας στην Ιθάκη. Ο Οδυσσέας, αντιθέτως, είχε επιστρέψει αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Τότε, βέβαια, η αντιπολίτευση φώναζε «εν κρυπτώ και σαν τον κλέφτη ο Οδυσσέας στην Ιθάκη για να αποφύγει τις αντιδράσεις του κόσμου...»

Τώρα που ήταν θετικές οι αντιδράσεις του κόσμου, αποφάσισαν ότι είναι στημένες. Για παράδειγμα, μια κυρία που φίλησε τον Τσίπρα έμοιαζε ύποπτα με μια άλλη που ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα.

Τελικά δεν ήταν η ίδια, αλλά καταλαβαίνετε: επειδή δυσκολεύτηκαν να κουβαλήσουν πραγματικούς συριζαίους στην Ιθάκη, κουβάλησαν κάποιους άλλους που τους έμοιαζαν.

Ύποπτη ήταν και η παρουσία της τοπικής βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου. Τι δουλειά έχει στην εκλογική της περιφέρεια όταν πηγαίνει εκεί ο πρωθυπουργός; Θέλουν να πιστέψουμε ότι ήταν τυχαίο;

Οι δαιμόνιοι αναλυτές την εντόπισαν σε φωτογραφίες όπου εμφανίζεται να χαιρετάει τον Τσίπρα, να τον συνοδεύει στην περιοδεία και να παρίσταται σε σύσκεψη με τον δήμαρχο. Ούτε στη Βενεζουέλα δεν γίνονται αυτά.

Δεν φταίνε αυτοί όμως, η Θεοπεφτάτου φταίει. Κανονικά έπρεπε μετά να χορέψει και έναν παραδοσιακό σλαβομακεδονικό χορό, να τους έχει να σκούζουνε για τρεις βδομάδες.

Ανησυχεί βαθύτατα η Νέα Δημοκρατία μήπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και οι συλλογικές συμβάσεις βυθίσουν την οικονομία. Αυτά παθαίνει όποιος νιώθει τόσο τεράστια ευθύνη για το μέλλον της χώρας.

Συγκάλεσαν μάλιστα και σύσκεψη με εταιρείες δημοσκοπήσεων για να το συζητήσουν επιστημονικά και σε βάθος.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο ψηλότερος κατώτατος μισθός και οι συλλογικές συμβάσεις είναι επιζήμιες για την οικονομία. Όλη η εκβιομηχάνιση του Μάντσεστερ το 1790 σε αυτό το δόγμα βασίστηκε.

Σε άλλα νέα, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι οι ιδέες της Αριστεράς είναι ελαττωματικές και επικίνδυνες για την ελεύθερη ανταγωνιστική οικονομία.

Δεν διευκρίνισε σε τι του φαίνονται ελαττωματικές οι ιδέες της Αριστεράς, αλλά από το ότι υπήρξε κάποτε υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου κάτι μπορούμε να φανταστούμε.

Μετά ωρίμασε και συνειδητοποίησε ότι το γεγονός ότι ξέρει γραφή και ανάγνωση μπορούσε να τον πάει πιο πέρα από μια πολιτική σταδιοδρομία στην περιθωριακή Ακροδεξιά.

Και έθαψε και το τσεκούρι που του είχαν χαρίσει όταν βγήκε βαλεδικτόριαν στο κολέγιο.

Σκέφτεται να προτείνει στον Μητσοτάκη και θεσμικά μέτρα κατά της Αριστεράς.

Δεν είναι άσχημη ιδέα. Θα μπορούμε να υπογράφουμε ένα χαρτί ότι αποκηρύσσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και τις παραφυάδες αυτής.

Θα μπορούσαμε να διαλέξουμε και ένα έρημο νησί και να φτιάξουμε ένα Στρατόπεδο Αναμορφώσεως στις αξίες της ελεύθερης αγοράς και της ανταγωνιστικότητας.

Να έρθει για ιερέας και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που ξέρει τη δουλειά από παλιότερα.

Να πάρουμε και Σκαλούμπακα από την ελεύθερη αγορά.

Ο Τζήμερος θα έρθει εθελοντικά.

Ορθώς ο Γρηγοράκος είπε ότι ένας τυφλός υπουργός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Προοδευτικό ακούγεται. Και πολιτικά ορθό.

Επιτέλους, ένας πολιτικός που δεν μασάει τα λόγια του και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Λογικά θα τον κράζανε αν το είχε πει και την εποχή του Κωλέττη. Μόνο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκανε πως δεν άκουσε τίποτα.

Η συσκευή που γράφει τις ανακοινώσεις της Φώφης Γεννηματά δεν υποστηρίζει τέτοια λειτουργία.

Με ταχύτατους ρυθμούς κατρακυλάει προς τη Ν.Δ. ο Ψαριανός. Όπου να 'ναι θα ακούσουμε και τον γδούπο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL