Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
"Τέταρτο μνημόνιο" και "μέτρα" βλέπει η αντιπολίτευση στην πρώτη μεταμνημονιακή μέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τέταρτο μνημόνιο" και "μέτρα" βλέπει η αντιπολίτευση στην πρώτη μεταμνημονιακή μέρα

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση, όσο υπάρχει η σημερινή Κυβέρνηση που επιμένει δογματικά στο παράλογο μείγμα φόρων και εισφορών υπονομεύοντας την οικονομία και το εισόδημα των πολιτών», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης σε ανακοίνωση του για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού από την Ιθάκη προσθέτοντας ότι «τα σκληρά μέτρα συνεχίζονται».

«Μακριά από τον λαό, ξεκομμένος από την κοινωνία και την πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός που προέβη σε ένα ανούσιο, διχαστικό διάγγελμα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ., Λ. Αυγενάκης.

Φώφη Γεννηματά: "Αδίστακτος μνηστήρας και όχι σύγχρονος Οδυσσέας"

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μίλησε για φαντασίωση του πρωθυπουργού ότι είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας, ενώ είναι «αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε για τον κ. Τσίπρα ότι: «Μίλησε σήμερα για "ημέρα λύτρωσης", αλλά είναι ο Ελληνικός λαός που πληρώνει τα δυσβάσταχτα λύτρα. Το αχρείαστο και επώδυνο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έληξε, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ, παραμένουν και ταλανίζουν τον λαό. Οι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα το 2015, κόστισαν 200 δισ. ευρώ, οδήγησαν σε νέα σκληρότερα μέτρα, σε διαρκή επιτροπεία, διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, έβαλαν θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού».

«Η δήλωση της Ιθάκης είναι η επιτομή της συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, του εθνικού διχασμού, της απόπειρας ηθικής απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων, του βιασμού των θεσμών και της απροκάλυπτης προσπάθειας για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης», τονίζει σε ξεχωριστή δήλωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. 

Η επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολη λέει το ΚΚΕ

«Με το σημερινό του διάγγελμα, που θύμισε τη λαϊκή ρήση “εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν”, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει ότι η δήθεν “νέα εποχή” βασίζεται πάνω στα “αποκαΐδια” των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Και όπως σημειώνει «Η επόμενη μέρα θα είναι η συνέχεια της προηγούμενης, αφού θα είναι εδώ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, η αυστηρή εποπτεία της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, η εργασιακή ζούγκλα, η φοροληστεία, η υποβάθμιση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός, όση κοροϊδία κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε όσους θεατρινισμούς κι αν καταφύγει ο κ. Τσίπρας».

ΠΟΤΑΜΙ: Ανοιχτό μυαλό και όραμα είναι ασύμβατα με την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Ξέρουν ότι είμαστε δεσμευμένοι για πολλές δεκαετίες να παράγουμε πρωτοφανή πλεονάσματα χωρίς να έχουμε τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας μας για τα επόμενα 99 χρόνια. Όλα αυτά έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και των υπουργών του. Το κομματικό κράτος, η διαφθορά, οι ανισότητες που καλλιέργησαν κατ’ εποχές όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά, δεν μειώνουν στο ελάχιστο τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.» αναφέρει μεταξύ άλλων το Ποτάμι στη δική του ανακοίνωση.

Ένωση Κεντρώων: Η πραγματικότητα είναι πιο ζοφερή

Με τη φράση «η πραγματικότητα είναι πιο ζοφερή από αυτή που παρουσιάζουν οι κυβερνώντες» σχολίασε, μεταξύ άλλων, το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη για την έξοδο από τα μνημόνια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης, στη δήλωσή του, επιμαίνει στο θέμα της συναίνεσης και ζητά «ο λαός να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές».

ΔΗΜΑΡ: «Επικοινωνιακή προπαγάνδα», ΛΑΕ: "4ο μνημόνιο"

«Επικοινωνιακή προπαγάνδα με έναν διχαστικό λόγο χωρίς όριο. Το τεχνητό success story του κ. Τσίπρα δεν πείθει πλέον κανέναν», σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ η ΛΑΕ μίλησε για «τέταρτο μνημόνιο και ακόμα πιο σκοτεινό μέλλον». Η Ελλάδα σε τέταρτο μνημόνιο και σε ακόμα πιο σκοτεινό μέλλον, χωρίς καν χρηματοδότηση, κάτω από την ληστεία των αγορών», σημειώνει σε δήλωσή του ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Π. Λαφαζάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL