Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Νέος αγώνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέος αγώνας

Αν τη Δευτέρα - Τρίτη στο Μαξίμου ήταν ο Σαμαράς, θα μας έλεγαν ό,τι ψελλίζουν κάτι χρόνια τώρα πως θα συνέβαινε αν οι πολίτες δεν έκαναν το λάθος (έτσι το λένε, ανερυθρίαστα) να ψηφίσει Αριστερά: ότι με τη δική τους διακυβέρνηση ερχόταν η ανάπτυξη και η ζωή μας άλλαζε...

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτή που πέτυχε εκεί ακριβώς όπου απέτυχαν όλοι αυτοί οι οποίοι λεηλάτησαν τη χώρα και την οδήγησαν στη χρεοκοπία και τα Μνημόνια, είναι φειδωλή. Ασφαλώς και θα δείξει την ικανοποίησή της για το τέλος του προγράμματος (του μόνου που "βγήκε") και την ανάκτηση σημαντικών βαθμών οικονομικής ελευθερίας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά γνωρίζει πως ο αγώνας για να ανακτήσει ο κόσμος της εργασίας όσα έχασε είναι μακρύς και συνεχής.

Και χρειάζεται τη συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, των πολλών στους οποίους απευθύνεται η Αριστερά βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα τα εργασιακά δικαιώματα και τις μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τη βελτίωση της καθημερινότητας -κάθε μέρα.

Αυτόν τον αγώνα επιχειρούν να υπονομεύσουν η Ν.Δ. και οι συνοδοιπόροι της. Αφού απέτυχε η καταστροφολογία, αφού δεν κατάφεραν να πείσουν τους πιστωτές να κρατήσουν τη χώρα αλυσοδεμένη στα Μνημόνια, τώρα επιχειρούν να σμικρύνουν την επιτυχία της εξόδου, η δε Ν.Δ. κρύβει μεθοδικά το πραγματικό της πρόγραμμα: ακόμα πιο άγρια υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων, μεταβίβαση των "φιλέτων" των δημοσίων υπηρεσιών στους ιδιώτες με μεταφορά δημόσιου χρήματος και περιορισμό των ελέγχων, πολιτικές για τους λίγους.

Στόχος, να σβήσει την ελπίδα μέσω της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας ώστε να ανακόψει τη δυνατότητα ευρύτερων κοινωνικών συσπειρώσεων. Από τις 20 του μήνα ξεκινά νέος αγώνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL