Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Στοχευμένη επίθεση κατά του προέδρου των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στοχευμένη επίθεση κατά του προέδρου των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά

Θρασύδειλη, αλλά και στοχευμένη επίθεση δέχτηκε την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής ενώ ενημέρωνε τους εργαζόμενους (ΣΕΠ-COSCO) για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της ΣΣΕ.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, δράστης ήταν ο επόπτης Ασφαλείας (!), ο οποίος επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο των εργαζομένων, τραυματίζοντας τον στον αυχένα, ενώ αμέσως μετά έσπευσε να εξαφανιστεί!

Η Ένωση κάνει λόγο για "νοσηρά και καταδικαστέα φαινόμενα που γυρνούν τον τόπο μας και τους εργαζόμενους πολλές δεκαετίες πίσω", προσθέτοντας ότι "οι πρακτικές των πολλαπλών εργολαβιών που ξεκίνησαν από το 2010 στο λιμάνι του Πειραιά έχουν δημιουργήσει αυτά τα πρωτόγνωρα περιστατικά και δυστυχώς δικαιώνουν τις καταγγελίες που έκαναν η Ένωσή μας και όλα τα σωματεία στον ΟΛΠ τα τελευταία χρόνια".

Επίσης, συνδέει το συγκεκριμένο περιστατικό με καταγγελίες εργαζομένων σύμφωνα με τις οποίες "τις τελευταίες μέρες άρχισαν να διακινούνται από επόπτες Εργασίας αιτήσεις μελών για ένα νέο σωματείο με έντονες προτροπές από τους προϊσταμένους να εγγραφούν σε αυτό οι εργαζόμενοι. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό το σωματείο σύμφωνα με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στους χώρους δουλειάς, θα πραγματοποιούσε την πρώτη του γενική συνέλευση στις 10 Αυγούστου και θα γίνονταν οι αρχαιρεσίες από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου"!

Να αναλάβει τις ευθύνες της η ΣΕΠ - COSCO

Αναλυτικά, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ σημειώνει:

"Οι 'ιθύνοντες νόες' που δημιούργησαν αυτό το τοπίο οφείλουν να επανεκτιμήσουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να δώσουν λύσεις που θα είναι στην κατεύθυνση του τερματισμού των παρασιτικών εργολαβιών, την εξασφάλιση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος με σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ- COSCO.

Τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν έμπρακτα το μήνυμα ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά και τιμωρούνται σύμφωνα με τον νόμο.

Η ΣΕΠ-COSCO θα πρέπει με σοβαρότητα να δει συνολικά πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον χώρο ευθύνης της για τους εργαζόμενους, να ελέγξει αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται, να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που καταγγέλλουν οι συνάδελφοι που εργάζονται εκεί, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που έχει ως ουσιαστικός εργοδότης".

* Την επίθεση στον πρόεδρο των εργαζομένων στις προβλήτες του Πειραιά κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, σημειώνοντας ότι στήθηκε από την πλευρά της εργοδοσίας, την ώρα που εκείνος ασκούσε τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα".

Α. Πετρόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL