Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Φ. Κουβέλης Πολύ θετικό γεγονός η απελευθέρωση των δύο, πράξη δικαιοσύνης από την Τουρκία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Κουβέλης Πολύ θετικό γεγονός η απελευθέρωση των δύο, πράξη δικαιοσύνης από την Τουρκία (Video)

«Πολύ θετικό το γεγονός της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας. Αποτελεί μια πράξη δικαιοσύνης από την Τουρκία» εκτίμησε ο αν. υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η εκτίμησή μου ήταν ότι ο χρόνος της απελευθέρωσης θα ήταν μακρύτερος το γεγονός όμως ότι είχαν προηγηθεί σημαντικές ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης με κορυφαίες αυτές του κ. Τσίπρα έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της Τουρκίας» πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/embed/GOcqePNexzQ

Με δεδομένο ότι η χώρα μας θέλει να προάγεται η ειρήνη και η συνεργασία στην περιοχή η κίνηση αυτή της Τουρκίας είναι μια ένδειξη επαναπροσδιορισμού της επιθετικής ρητορικής που είχε υιοθετήσει το προηγούμενο διάστημα τόνισε ο αν. υπουργός Άμυνας. «Η ενέργεια αυτή της τουρκικής δικαιοσύνης είναι το αποτέλεσμα επιλογής του Ερντογάν και της Τουρκίας αναφορικά με τις σχέσεις που θέλει να έχει την Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρχαν στοιχεία ώστε να τεκμηριωθεί η άποψη της «απαγωγής», ωστόσο οι συνθήκες που έγινε η σύλληψη, προφυλάκιση και η κράτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των δύο στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης αποτελούσε μία επιλογή που εντάσσονταν στην επιθετική ρητορική και πρακτική της γειτονικής χώρας» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Κλείνοντας επισήμανε «τη σταθερή εξωτερική πολιτική που εφαρμόστηκε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν στη διεκδίκηση της απελευθέρωσης» τονίζοντας ότι από την αρχή είχε με σαφήνεια είχε αποκλειστεί «πιθανότητα ανταλλαγής με τους 8». Ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και εφαρμόζει το διεθνές και εθνικό δίκαιο.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL