Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Η πραγματικότητα τους διαψεύδει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πραγματικότητα τους διαψεύδει

"Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προς τη Δικαιοσύνη ώστε να βρεθούν υπόλογοι όσοι εκμεταλλεύονται τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και φόβο για το προσφυγικό" προανήγγειλε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Γιάννης Μπουρνούς με αφορμή δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης και μέσα δικτύωσης περί δημιουργίας νέου καταυλισμού 10.000 - 17.000 αιτούντων άσυλο, που μάλιστα θα επιστραφούν από τη Γερμανία, στον χώρο του πρώην εργοστασίου Σουρλάγκ στο Πέραμα της Γέρας.

"Γίνονται πλέον δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ μερίδας στελεχών της Ν.Δ. και της Χ.Α." τόνισε ο Γ. Μπουρνούς επισημαίνοντας πως "πέρα από τα ψέματα και τη διασπορά του φόβου το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει την προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της Μόριας όπως έχει δεσμευτεί".

Αναφερόμενος, τέλος, στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Λέσβο μετά και την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Συνεδρίου, ο Γ. Μπουρνούς θύμισε: "Διατηρήσαμε τον μειωμένο ΦΠΑ, μπήκε σε εφαρμογή το μεταφορικό ισοδύναμο και την ίδια στιγμή έχουμε 41,5% αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών στη Λέσβο για το διάστημα Απριλίου - Ιουλίου. Η πραγματικότητα διαψεύδει όσους καλλιεργούν την ανασφάλεια και τη μιζέρια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL