Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Μετά την προτροπή Λαζαρίδη περί πολιτικού πολιτισμού... / Με όρους... Τέξας η νέα επίθεση Οικονόμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά την προτροπή Λαζαρίδη περί πολιτικού πολιτισμού... / Με όρους... Τέξας η νέα επίθεση Οικονόμου

Στον δρόμο των ανοίκειων επιθέσεων κατά της κυβέρνησης εμμένει η Ν.Δ. χρησιμοποιώντας ως πάτημα την πρωτοφανή τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Στον απόηχο του αιτήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για προκήρυξη εκλογών στις 20 Αυγούστου (ημερομηνία καθαρής εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο) γαλάζιοι βουλευτές, αντιλαμβανόμενοι την επερχόμενη πολιτική ήττα της Ν.Δ., επιδιώκουν να “δυναμιτίσουν” το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Παράλληλα στελέχη της Ν.Δ. επιμένουν στη γραμμή "απενοχοποίησης" των αυθαίρετης δόμησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι κλωτσιές; "Σχήμα λόγου"!

Σταθερά στην πρώτη γραμμή αυτής της τακτικής βρίσκεται ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου, που με νέες δηλώσεις του (Νews 247) ισχυρίστηκε με όρους... Τέξας ότι “η 'Αυγή' και η 'Εφημερίδα των Συντακτών' είναι εξάσφαιρα πιστόλια του Μαξίμου που θέλουν την εξόντωσή μου. Οι δύο εφημερίδες θέλουν να με βλάψουν πολιτικά”. Αναφορικά με τις τραμπούκικες αναφορές του κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Ρένας Δούρου (“θέλουνε κλωτσιές και δρόμο”) ο βουλευτής της Ν.Δ. περιορίστηκε να δηλώσει ότι “αποτελούσε σχήμα λόγου”!

Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση μεταμέλειας σημείωσε ότι “ήταν μία πολιτική έκφραση, ίσως ακραία”, αλλά έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση “γιατί τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η περιφερειάρχης Αττικής γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν Κτηματολόγιο και Δασολόγιο και βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις”....

ΣΥΡΙΖΑ: “Ταυτισμένη η Ν.Δ. με τη χυδαιότητα”

Στο φόντο των δηλώσεων του Βασίλη Οικονόμου ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να μαζέψει τα δικά του στελέχη που ευτελίζουν και εκχυδαΐζουν την πολιτική αντιπαράθεση» προσθέτοντας με σκωπτικό τρόπο ότι “φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν αρκετά απασχολημένος με το να ζητάει εκλογές, που του διέφυγαν οι απειλές για κλωτσιές του κ. Οικονόμου». Το γραφείο Τύπου του κόμματος συμπλήρωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία ανακαλύπτει αρκετά καθυστερημένα τη 'χυδαιότητα' με την οποία είναι ταυτισμένη ως κόμμα. Είχε προηγηθεί γαλάζια ανακοίνωση, με αφορμή τις εκφράσεις της Ελ. Αυλωνίτου, που εγκαλούσε την κυβέρνηση για “χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα».

Προτροπές...

Παράλληλα ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στον αγοραίο λόγο του Βασίλη Οικονόμου (Νews 247), σημείωσε απλώς ότι “τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό".

Εκλογές γιατί... εκλογές

Αναφορικά με το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για προκήρυξη εκλογών στις 20 Αυγούστου δήλωσε πως “όταν ζητήσαμε για πρώτη φορά εκλογές, μας λοιδόρησαν κάποιοι. Δικαιώνεται όμως η επιλογή αυτή, γιατί, αν γίνονταν τότε οι εκλογές, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όσο παραμένει, η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση κάνει κακό στον τόπο”. Δεν πέρασε απαρατήρητο ωστόσο ότι σε ερώτηση για τη μη παραίτηση της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να προκαλέσει εκλογές σχολίασε ότι "θα ήταν συνταγματική εκτροπή. Πέφτουν οι κυβερνήσεις όταν χάσουν τη δεδηλωμένη".

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο επαναλαμβανόμενο εκλογικό αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράμμισε -σε λαϊκίστικους τόνους- ότι “η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χειροτερεύει τα πράγματα κάθε μέρα. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία, οι εκλογές θα γίνουν σε κάποιους μήνες”. Προχώρησε δε σε σύνδεση των κυβερνητικών χειρισμών στο "μακεδονικό" ζήτημα και των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική λέγοντας ότι και στα δύο θέματα “φάνηκε η απόλυτη ανεπάρκεια της κυβέρνησης, ο κυνισμός της και η έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας σε σχέση με το κοινό αίσθημα”.

Βγάζουν τα αυθαίρετα από το κάδρο

Παράλληλα οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης συνεχίζουν να προκαλούν "γαλάζιες" αντιδράσεις.

“Το πρόβλημα με τους 92 νεκρούς στο Μάτι, με τους 25 νεκρούς στη Μάνδρα δεν είναι μονάχα θέμα αυθαιρέτων, είναι και θέμα αποδιοργάνωσης της κρατικής μηχανής” δήλωσε (Real FM) o γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης. Σε πιο οξείς τόνους ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς επεσήμανε (Πρακτορείο 104,9) πως «είναι τελείως αποπροσανατολιστικό, αισχρό και ύβρις για τους νεκρούς το ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ως μοναδική αιτία για ό,τι συνέβη να δείξει στην κοινή γνώμη ότι είναι η ύπαρξη κάποιων αυθαιρέτων»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL