Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Πανος Σκουρλέτης: / Π. Σκουρλέτης: Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανος Σκουρλέτης: / Π. Σκουρλέτης: Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Υπό τη βαριά σκιά της τραγωδίας πραγματοποιήθηκαν οι χθεσινές τελετές παράδοσης-παραλαβής των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

"Προσπαθήσαμε, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να πράξουμε και πάνω από τις δυνάμεις μας, ώστε στους πάρα πολλούς διασωθέντες να είχαν προστεθεί και όλοι εκείνοι που τελικά έχασαν τη ζωή τους" ανέφερε ο απερχόμενος αρχηγός Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Ο νέος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ν. Τόσκα και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει "τα μέγιστα για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης", ενώ επισήμανε ότι η αστυνομία καταπολεμά το έγκλημα και όχι πρόσωπα και κοινωνικές ομάδες. Η τελετή ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και στην τελετή παραλαβής του αρχηγού της Πυροσβεστικής. "Η 23η Ιουλίου έχει καταχωρηθεί στη συνείδησή μας ως μαύρη Δευτέρα" ανέφερε ο απερχόμενος αρχηγός Σωτήρης Τερζούδης, ενώ απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό Βασίλη Ματθαιόπουλο είπε ότι είναι καθήκον του να ανυψώσει το ηθικό των πυροσβεστών. Ο νέος αρχηγός δήλωσε ότι θα πράξει ό,τι καλύτερο, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση και τη βαθιά οδύνη του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ψύχραιμη συζήτηση

Αναφερόμενος στις πρωινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης επισήμανε ότι βασικός πυλώνας του νέου σχεδιασμού για την Πολιτική Προστασία είναι το Πυροσβεστικό Σώμα. "Πολλοί βιαστήκανε με επιπόλαιο τρόπο να κατανείμουν ευθύνες αναζητώντας τον αποδιοπομπαίο τράγο, το εξιλαστήριο θύμα" είπε, για να τονίσει ότι "πρέπει η συζήτηση να γίνει με τρόπο ψύχραιμο, σε βάθος, χωρίς καμιά διάθεση συγκάλυψης οποιασδήποτε ευθύνης, αλλά και αποδίδοντας τις ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν. Και οι ευθύνες είναι συλλογικές και διαχρονικές". "Η αναζήτηση και η απάντηση στα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο τον παρόντα χρόνο, αφορούν και την αναζήτηση των αιτιών που ανάγονται στο παρελθόν" είπε, καλώντας "να μην προσπαθήσουμε με έναν επιπόλαιο τρόπο να αξιοποιήσουμε αυτή την τραγωδία για να κερδίσουμε κάθε είδους πρόσκαιρα κέρδη ή να εξυπηρετήσουμε σκοπιμότητες. Αυτό δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει η κυβέρνηση".

Μιλώντας για την τραγωδία του υποπυραγού που έχασε στη φωτιά τη γυναίκα και το παιδί του, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «οφείλουμε απέναντι σε αυτόν αλλά και όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους στο καθήκον και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Π.Σ. είναι καταγεγραμμένες στην συνείδηση του ελληνικού λαού. "Από αυτό το Κέντρο Επιχειρήσεων συνεχίζεται η μάχη και θα τη δώσουμε μαζί" είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL