Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Θα συνεχίσει αντιθεσμικά η Ν.Δ.;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα συνεχίσει αντιθεσμικά η Ν.Δ.;

Η εκτίμηση του Χρ. Βερναρδάκη χθες Στο Κόκκινο ότι η Ν.Δ. "έχει περάσει πια σε λογικές αντιθεσμικής συγκρότησης" επιβεβαιώνεται καθημερινά. Η δε χθεσινή της αντίδραση στις δηλώσεις Τσίπρα μπορεί να μην ήταν εντελώς απαξιωτική, αλλά δεν μπορεί να διαβαστεί ως ουσιαστική ανταπόκριση στο κάλεσμα του πρωθυπουργού.

"Κάθε φορά που το επίπεδο της συζήτησης μετατοπίζεται σε πολύ ουσιαστικά και πολύ πραγματικά πράγματα, υπάρχουν ελπίδες για μία μίνιμουμ συναίνεση" εκτιμούσε ο υπουργός Επικρατείας, επισημαίνοντας όμως πως "εδώ έχουμε έναν ανορθολογικό πολιτικό οργανισμό, ο οποίος συγκροτείται στην αγωνία του να μη χάσει και άλλες προσβάσεις μέσα στο βαθύ κράτος, γιατί αυτό είναι το πρόβλημα της Ν.Δ.: η απώλεια προσβάσεων στο πολύ βαθύ κράτος". "Η δεύτερη μεγάλη αγωνία της Ν.Δ. είναι το να μην προχωρήσουν τα μεγάλα ζητήματα τα οποία διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, διότι εκεί ενδεχομένως -φοβάται; ξέρει; δεν μπορώ να το εκτιμήσω αυτό- την εμπλοκή είτε σημερινών πολιτικών στελεχών είτε πολιτικών πρακτικών που έρχονται από τον χώρο της" συμπλήρωσε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης καλείται να δείξει αν όντως ενδιαφέρεται να συμβάλει σε μια πολιτική συζήτηση για την επίλυση προβλημάτων ή, όπως έδειξε η προχθεσινή του συνέντευξη, έχει κατά νου μόνον την αγωνία του συστήματος εξουσίας που εκπροσωπεί...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL