Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Σκουρλέτης: Η πολιτική προστασία πρέπει να συνδυάζει την εμπειρία με την επιστημονική γνώση (Video)

Στην εθνική τραγωδία, την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε η κυβέρνηση σε πλήρη αντίθεση με την «ανακόλουθη» στάση της Ν.Δ. που ζητάει εκλογές ήδη από το 2015 αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ενώ μίλησε για τους στόχους που θα πρέπει να εξυπηρετεί το νέο σχέδιο πολιτικής προστασίας που θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, το μεσημέρι.

Ασκώντας σκληρή κριτική και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτήρισε την αντιπολίτευση για την πιο «μη χρήσιμη που έχει γνωρίσει ο τόπος». Οι πολιτικές της τοποθετήσεις είναι ανερμάτιστες.

«Ευρωπαϊκό παράδοξο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, τον τρόπο δόμησης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας» ενώ «βουλευτές και πολιτευτές έταζαν επί δεκαετίες πολεοδομικά ρουσφέτια».  Υπάρχουν οικιστικά εκτρώματα ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι  «η άναρχη δόμηση είναι το αποτύπωμα ενός μοντέλου στρεβλής ανάπτυξης πάνω στο οποίο αναπαρήγαγαν την παραμονή τους στην εξουσία τα προηγούμενα κόμματα που είχαν τη διακυβέρνηση».

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι η αναφορά στην αιτία αυτή, το οικιστικό έκτρωμα είναι  «αντιπερισπασμός» και αναρωτήθηκε «είναι αυτό σεβασμός στους νεκρούς;  Όταν ξέρουμε ότι οι άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν και έβρισκαν μπροστά τους φράκτες και κλειστούς χώρους;

Επιπλέον ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα την ημέρα της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου, τη στιγμή που και η Ευρώπη φλέγεται. Η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες που τις αναλογούν ενώ στόχος της πολιτικής προστασίας πρέπει να είναι ο συνδυασμός της επιχειρησιακής ετοιμότητας με την επιστημονική γνώση.

«Πρέπει να πάρουμε τις καλές πρακτικές που ήδη έχουν εφαρμοστεί σε χώρες του εξωτερικού και να τις εφαρμόσουμε στη σημερινή πραγματικότητα» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στις σημερινές ανακοινώσεις για τις αλλαγές για την πολιτική προστασία.

«Το εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό θα πρέπει να συμμετέχει στις αντιπυρικές δράσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Kατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η Ν.Δ. εξοφλεί τα ακροδεξιά της γραμμάτια

Η τοποθέτηση του Κ. Τσουβάλα και του Γ. Μαυρωτά σε θέσεις γενικών γραμματέων της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα πολιτικό συμπέρασμα οδηγούν: ότι οι δύο εκστρατείες μίσους που διεξήγαγε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση, δεν είχαν κανένα κίνητρο πέρα από την απροκάλυπτη πολιτική υποκρισία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο