Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Με φόντο την τραγωδία της Αττικής / Κάλπες στις... 20 Αυγούστου θέλει τώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με φόντο την τραγωδία της Αττικής / Κάλπες στις... 20 Αυγούστου θέλει τώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το φόντο της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ζητήσει για πολλοστή φορά -από τις 29 Μαρτίου 2016 που πρωτοδιατύπωσε το αίτημα- την προσφυγή στις κάλπες. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. όρισε την 20ή Αυγούστου, που η χώρα βγαίνει από το Μνημόνιο, ως την καταλληλότερη ημερομηνία για την προκήρυξη εκλογών. “Η χώρα δεν έχει να περιμένει τίποτα πια από τον κύριο Τσίπρα” είπε σε συνέντευξή του στην "Athens Voice", όπου απέφυγε να αναφερθεί στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του θέματος των αυθαιρέτων.

“Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο, έξοδος από το πρόγραμμα, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές. Και μετά από τέσσερις εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον” είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. δείχνοντας ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την πολιτική ήττα που σηματοδοτεί για τη Ν.Δ. η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια.

“Έχει εξαντλήσει τον πραγματικό της βίο αυτή η κυβέρνηση. Αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Ήρθε η ώρα να φύγει” είπε επιχειρώντας να απαξιώσει την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική: “Δεν αντιλαμβάνομαι την αφηρημένη ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό. Όταν την ανέλαβε, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Έπρεπε, κάτω από τη μεγάλη πίεση της κοινής γνώμης, να αντιληφθεί ότι έπρεπε να προβεί στην αντικατάσταση κάποιων υπηρεσιακών στελεχών".

Οξύνοντας τους τόνους μίλησε για “κυνισμό" και "άθλια απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης μιας μεγάλης τραγωδίας. Αντί κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι, να συναισθανθούν αυτό το οποίο έγινε, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κουνήσουν το δάκτυλο, να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους, στους αυθαιρετούχους, στους πολίτες, οι οποίοι κάηκαν, στους ίδιους τους νεκρούς. Και να πουν ότι εμείς δεν φταίμε για τίποτα, διότι όλα αυτά είναι παθογένειες 40 ετών” συμπλήρωσε δείχνοντας ότι θέλει να αποφύγει τη συζήτηση για τις ευθύνες της παράταξής του, που κυβέρνησε 40 χρόνια...

Ούτε λέξη για τα αυθαίρετα

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι οι ευθύνες για την καταστροφή “θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Αναφορικά με τη δέσμη κυβερνητικών δράσεων για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης περιορίστηκε να τονίσει ότι “ο κ. Τσίπρας κυβερνάει τριάμισι χρόνια. Αν είχε πραγματική διάθεση, θα είχε αντιμετωπίσει το υπαρκτό αυτό πρόβλημα πολύ πιο νωρίς”.

Κατά του κοινωνικού κράτους

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., χωρίς να επαναφέρει ευθέως τα περί τέταρτου Μνημονίου, ισχυρίστηκε πως “δεν υπάρχει καθαρή έξοδος” επικαλούμενος τα προψηφισμένα μέτρα για συντάξεις και αφορολόγητο και τις δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Ωστόσο, επιχειρώντας να προλάβει το πακέτο μέτρων ανακούφισης από την κυβέρνηση στη ΔΕΘ, τόνισε: “Μετά από δέκα χρόνια κρίσης θα πάμε να εξαγγείλουμε πάλι παροχές και επιδόματα; Αυτό χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα; Ή ένα τολμηρό σχέδιο ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού, που εμφανώς είναι διαλυμένος, επανεκκίνησης της οικονομίας με τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων;" δείχνοντας την αντιπαλότητά του προς οποιοδήποτε κοινωνικό μέτρο.

Φυλακές Τύπου Γ'

Τέλος, με αφορμή τις μεταγωγές και ισοβιτών κρατουμένων της 17Ν από τον Κορυδαλλό, παρακάμπτοντας τις σαφείς εξηγήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε: “Το μόνο που θα σας πω είναι ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες πρέπει να βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Και εκεί θα βρεθούν εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση του τόπου...”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL