Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Απίστευτη πρόκληση μέσα στη Βουλή - Σιωπή από Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. / Φασιστική πρόκληση: "Θα μας χρειαστεί η Μακρόνησος"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απίστευτη πρόκληση μέσα στη Βουλή - Σιωπή από Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. / Φασιστική πρόκληση: "Θα μας χρειαστεί η Μακρόνησος"!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Φασιστική πρόκληση στη δημοκρατική ιστορία του τόπου από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστο Παππά μέσα στη Βουλή. Αφορμή για τη σχεδιασμένη προβοκάτσια ήταν η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα στον ιστορικό τόπο της Μακρονήσου.

Με ειρωνικό και προκλητικό ύφος ο Χρ. Παππάς μιλώντας στην Ολομέλεια είπε: "Κάτω τα χέρια σας από την Μακρόνησο. Είναι μνημείο. Θα σας χρειαστεί. Μην γκρεμίσετε τίποτα. Και αν γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία". Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν άμεσα αποκαλώντας "φασίστα" τον Χρ. Παππά. "Θα χρειαστεί ως εθνικό πάρκο και ως εθνικό μνημείο", συνέχισε ο χρυσαυγίτης μη διακοπτόμενος από το προεδρείο της Βουλής.

Επανάληψη των απειλών Μπαρμπαρούση

"Επαναλαμβάνεται με πιο καλυμμένο τρόπο μια λειτουργία εντός Βουλής όπως με τον Μπαρμπαρούση. To να απειλούνται ευθέως οι δημοκράτες βουλευτές μέσα στη Βουλή με νέα Μακρονήσια είναι ύβρις στη Δημοκρατία, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, και πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και βεβαίως και από το προεδρείο", υπογράμμισε αμέσως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. "Ο Χρ. Παππάς είπε ότι δεν απειλεί και με αυτή την έννοια δεν μπορώ να τον ερμηνεύσω", υποστήριξε ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός επιχειρώντας να δικαιολογήσει την ανοχή του. Τελικά ο προεδρεύων συμφώνησε πως όσα είπε ο Χρ. Παππάς "είναι καταδικαστέα" και "απαράδεκτη απειλή".

Κ. Γαβρόγλου: Ανατριχιαστικό ύφος

"Δεν θα σχολιάσω τις ανατριχιαστικές δηλώσεις, προτάσεις και ύφος της Χρυσής Αυγής. Ως δημοκρατία, είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να λέγονται εδώ μέσα", επεσήμανε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

"Οι βασανιστές επιστρέφουν. Οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ετοιμάζονται να ξανανοίξουν τη Μακρόνησο. Έχουν όλο το θράσος να ξερνούν όλο το μίσος τους εναντίον ανθρώπων που αγωνίζονται να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται πως μόνο το ΚΚΕ σχολίασε τη χρυσαυγίτικη πρόκληση...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL