Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα κυβερνητικά μέτρα και το διπλό παιχνίδι της Ν.Δ.

Προφανώς, η Ν.Δ. σύρθηκε στην ψήφιση των μέτρων γιατί εκτίμησε ότι η καταψήφισή τους θα την εξέθετε στην κοινή γνώμη. Τώρα αναγκάζεται να δυσαρεστήσει τους αυθαιρετούχους, που αποτελούν εκλογικό της στήριγμα

Η Νέα Δημοκρατία που αυτές τις ημέρες έχει ξεσπαθώσει, δεν είχε την παραμικρή αντίδραση για τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες σχετικά με την αυθαίρετη δόμηση και τους αιγιαλούς. Προτίμησε να τα αγνοήσει. Τα φιλικά της ΜΜΕ πήραν γραμμή να υποβαθμίσουν εντελώς το θέμα. Και χθες το απόγευμα, στη Βουλή, επίσης σιωπηρά, τα ψήφισε. Είναι μια στάση που έρχεται σε αντίφαση με τον παράλληλο βρόμικο πόλεμο που διεξάγει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και με την προχθεσινή θέση του Κ. Μητσοτάκη, ότι η συζήτηση για τις διαχρονικές ευθύνες είναι άλλοθι “για την άθλια διαχείριση”. Αν τα κυβερνητικά μέτρα έρχονται ως άλλοθι, γιατί τα ψήφισε; Και αν η ψήφισή τους είναι θέμα αρχής για τη Ν.Δ., ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα, γιατί δεν βγήκε να το πει;

Προφανώς, η Ν.Δ. σύρθηκε στην ψήφιση των μέτρων γιατί εκτίμησε ότι η καταψήφισή τους θα την εξέθετε στην κοινή γνώμη. Τώρα αναγκάζεται να δυσαρεστήσει τους αυθαιρετούχους, που αποτελούν εκλογικό της στήριγμα. Επέλεξε το μικρότερο κακό και για μια ακόμα φορά άφησε τη βρόμικη δουλειά σε άλλους. Οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να φωνάζουν για “πολιτική διέξοδο με μπουλντόζες” και “επιχείρηση βρόμικα χέρια”.

Η επίσημη Ν.Δ. το έχει δίπορτο: Αν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, θα κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση. Αν υλοποιηθούν, θα τρέξει να οικειοποιηθεί το κλίμα δυσαρέσκειας που ήδη καλλιεργείται από τα φερέφωνά της. Για να μην κατηγορηθεί για διγλωσσία, σήμερα ήταν όσο πιο αθόρυβη μπορούσε.

Εξαφανίστηκαν γιατί στριμώχτηκαν. Επιβεβαιώθηκε ότι η αποφασιστικότητα και η υπεράσπιση της νομιμότητας είναι τα πιο δυνατά όπλα στα χέρια της κυβέρνησης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο