Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Σκληρή απάντηση Τζανακόπουλου στην τακτική της Ν.Δ.: / "Δεν θα παρασυρθούμε σε αυτό τον βούρκο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκληρή απάντηση Τζανακόπουλου στην τακτική της Ν.Δ.: / "Δεν θα παρασυρθούμε σε αυτό τον βούρκο"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να ωρύεται περί ευθυνών, με τον Κ. Μητσοτάκη να κατηγορεί για κυνισμό τον πρωθυπουργό, ωστόσο την ίδια στιγμή με fake news και εκμετάλλευση ακόμη και των νεκρών η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να αντιπολιτευτεί με ωμότητα πάνω στις στάχτες. "Η κριτική προς την κυβέρνηση είναι και θεμιτή, και αναγκαία. Όμως είναι άλλο η κριτική, άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία" σχολίασε χθες κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση "δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε αυτό τον βούρκο".

Εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπλάνησης

Ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για μια "απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπλάνησης" από στελέχη της Ν.Δ., τον αρχηγό της και μερικά ΜΜΕ, με μοναδικό στόχο, όπως τόνισε, "να δημιουργήσουν εντυπώσεις". Τόνισε μάλιστα ότι πολλές φορές η πολιτική σύγκρουση που έπεται των φυσικών καταστροφών οδηγεί ακόμη και σε υπερβολές, "από αυτό κανένα κόμμα δεν έχει παραμείνει απρόσβλητο", προσθέτοντας ότι η αποτίμηση και ο πιθανός καταλογισμός της ευθύνης, "σε όποιον την έχει ή σε όποιον θεωρούμε ότι την έχει", είναι αναπόσπαστα στοιχεία της πολιτικής αντιπαράθεσης. "Έτσι πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία".

"Σήμερα όμως δεν πρόκειται περί αυτού" υπογράμμισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά περιστατικά συκοφαντίας και παραπλάνησης εκ μέρους της Ν.Δ. και των φιλικών σε αυτή ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες: Από τις ψευδείς ειδήσεις, τη διαρκή διαστρέβλωση δηλώσεων υπουργών από στελέχη που είτε ανήκουν είτε σχετίζονται στενά με τη Ν.Δ., αλλά και την αναπαραγωγή τους από τα μέσα, μέχρι τη δήθεν οργισμένη επιστολή συζύγου συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη που εμφανίστηκε ψευδώς ως θύμα της πυρκαγιάς και από την καταγγελία ότι δήθεν εθελοντές δασοπυροσβέστες έμειναν νηστικοί κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς μέχρι και τις διαρκείς παραπλανητικές ειδήσεις για την ώρα ανεύρεσης των νεκρών, όπως το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που παρουσίασε την ώρα της εκκίνησης της επιχείρησης διάσωσης και απεγκλωβισμού ως ώρα ανεύρεσης των πρώτων σορών.

"Δηλώνουμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε αυτό τον βούρκο" υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της πυρκαγιάς. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει κανένας μόνος του αυτές τις δύσκολες ώρες" συμπλήρωσε.

Οι πολίτες διαθέτουν και μνήμη, και κρίση

"Αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπου όλη η Ελλάδα πενθεί, δεν είναι ώρα για ανέξοδα παιχνίδια μικροπολιτικής, ούτε για ανούσιους διαξιφισμούς προς άγραν ψηφοθηρικού οφέλους" έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία, πάνω στα καμμένα, "να φροντίσουν για τις πολιτικές τους καριέρες με δηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα στο προσκήνιο και με ασύστολες χυδαιότητες στα παρασκήνια, θεωρώντας πως οι πολίτες είναι αμνήμονες ή αδαείς", συμπληρώνοντας ότι οι πολίτες διαθέτουν και μνήμη, και κρίση. "Έχουν βιώσει, τα προηγούμενα χρόνια, την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, των μηχανισμών πρόληψης, προστασίας και ελέγχου που επέφεραν τα Μνημόνια" σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δεν πρόκειται να επιχειρηθεί συγκάλυψη οποιασδήποτε ευθύνης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η πολιτική και επιχειρησιακή αποτίμηση θα γίνει όταν έρθει η ώρα, με νηφαλιότητα, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιχειρηθεί η συγκάλυψη οποιασδήποτε ευθύνης όταν παρέλθει η κρίση, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό θα γίνει σύντομα. "Υλοποιώντας σχετική εντολή του πρωθυπουργού, θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να αποτιμηθεί αναλυτικά, τόσο πολιτικά όσο και επιχειρησιακά, η κατάσταση, εξηγώντας ότι αυτό αφορά τα πρόσωπα και τις υπηρεσίες που ανήκουν στην κυβέρνηση", επισήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος καλώντας όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Αυτοδιοίκησης, να συμβάλουν ώστε να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες και παράλληλα "να μην ψάξουμε και εξιλαστήρια θύματα".

Τα πραγματικά δεδομένα δεν αποτελούν και δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία για "σφάλματα, παραλείψεις, αβελτηρίες, λανθασμένες επιλογές" σημείωσε η Ρ. Σβίγκου, τονίζοντας ότι χρειάζεται "σκληρή και εις βάθος αυτοκριτική, και ταυτόχρονα περίσκεψη". "Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα" υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL