Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Ένα μέτρο από την περιουσία σας για να ανοιχτούν δρόμοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα μέτρο από την περιουσία σας για να ανοιχτούν δρόμοι

Τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανακούφιση των πυροπαθών και την αποκατάσταση των καταστροφών ανέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Καμμένος που επισκέφθηκε τις προσωρινές εγκαταστάσεις του Στρατού Ξηράς στις πυρόπληκτες περιοχές. Τον Π. Καμμένο συνόδευσαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο διοικητής του Μηχανικού κι ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Κ. Κατσίκης. Ο Π. Καμμένος έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού του ΓΕΣ γιατί με παρέμβασή του γκρεμίστηκαν οι μάντρες στο ΚΑΑΥ για να διαφύγουν οι πολίτες προς την θάλασσα.

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε μικτά περίπολα με την Πυροσβεστική για την αναζήτηση αγνοούμενων και την καταγραφή των καταστροφών, ενώ οι προσωρινές υποδομές που έχουν στήσει με κινητά μαγειρεία και καντίνες εξυπηρετούν το προσωπικό τους, αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας και τους εθελοντές. Παράλληλα, οι δυνάμεις του Μηχανικού σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος θα προχωρήσουν στην καταγραφή των προς υλοτόμηση δένδρων για τη χρήση τους ως φραγμάτων, ενώ θα βοηθήσουν και στο άνοιγμα ρεμάτων που έχουν κλείσει.

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να διαθέσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, υδροφόρες για παροχή νερού και μονάδες αφαλατωτών. Ο Π. Καμμένος υπενθύμισε και τις προβλέψεις που έχουν ανακοινωθεί για όσους υπηρετούν και κατάγονται από τις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι θα λάβουν δεκαήμερη άδεια, ενώ θα μετατεθούν άμεσα από τον Έβρο και τα νησιά. Επίσης όλοι οι στρατεύσιμοι που κατάγονται από τις περιοχές αυτές θα μπορούν να λάβουν αναβολή.

Έχασε την ψυχραιμία του

Ο Π. Καμμένος συνομίλησε με πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών, όμως ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί τους προσπαθώντας να υπερασπιστεί την έγκαιρη παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διάσωση όσων κατέφυγαν στη θάλασσα. Παρότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σε αρκετά σημεία η διάσωση καθυστέρησε αρκετά κι οι πολίτες έμειναν για ώρες στη θάλασσα, ο Π. Καμμένος επέμεινε και χάνοντας την ψυχραιμία του κατηγόρησε πολίτη ότι “μόνο ο Πορτοσάλτε κι εσείς τα λέτε”. Παράλληλα, προχώρησε στο απρεπές σχόλιο ότι “από τη θάλασσα πνίγηκαν πέντε” προσπαθώντας να υπερασπιστεί τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Π. Καμμένος κάλεσε τους πολίτες να δώσουν από ένα μέτρο από την περιουσία τους προκειμένου να δημιουργηθούν δρόμοι διαφυγής προς τη θάλασσα στον άναρχα δομημένο οικισμό. Ο Π. Καμμένος επανέλαβε τη θέση του αυτή μιλώντας στο BBC, όπου σημείωσε ότι η πλειοψηφία των κατοικιών στο Μάτι έχει οικοδομηθεί χωρίς άδεια κι ότι μετά την τραγωδία είναι καιρός οι κάτοικοι της περιοχής “να συνειδητοποιήσουν ότι είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και την οικογένειά τους να μην τηρούν τους νόμους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL