Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
10 εκατ. στους πληγέντες και εφάπαξ επίδομα στα παιδιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

10 εκατ. στους πληγέντες και εφάπαξ επίδομα στα παιδιά

Δύο μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, που αποφάσισε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Πρόκειται για την "αυτονόητη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους εκατοντάδες συμπολίτες μας", επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων αποφασίσθηκε:

1. Η Βουλή θα συμβάλει με 10 εκατ. ευρώ, από το αποθεματικό της, στον Ειδικό Λογαριασμό που δημιουργήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

2. Χορήγηση ειδικού βοηθήματος προς όλα τα παιδιά που έχουν πληγεί από τις τρομακτικές και καταστροφικές πυρκαγιές. Η βοήθεια θα χορηγηθεί εφάπαξ στον λογαριασμό κάθε παιδιού, με στόχο τη στήριξή του στο παρόν και στο μέλλον. Για τη χορήγηση θα συσταθεί ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν διοικητικά στελέχη της Βουλής, εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των αρμόδιων περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Η επιτροπή θα συσταθεί όταν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η ακριβής καταγραφή της κατάστασης των οικογενειών που επλήγησαν.

Ακόμη αποφασίσθηκε

- Τον Σεπτέμβριο, στο Γ' Θερινό Τμήμα Διακοπών, θα γίνει ακρόαση των φορέων που σχετίζονται με την πολιτική προστασία στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων σχεδίων και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την έγκαιρη αντιμετώπιση θεομηνιών και άλλων έκτακτων καταστάσεων, είπε ο Ν. Βούτσης. ακόμη θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί Ειδική Επιτροπή της Βουλής, που, με βάση τις εμπειρίες των 15 τελευταίων ετών θα καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

- Να συνεχιστούν οι εργασίες της Βουλής ώστε να μπορούν να συζητούνται και να ψηφίζονται οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την υποστήριξη των πληγέντων. Ο Ν. Βούτσης διευκρίνισε ότι τις ημέρες του Αυγούστου που θα είναι κλειστή η Βουλή ίσως χρειαστεί κάποιες από ρυθμίσεις να περάσουν μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. "Η Βουλή είναι ανοιχτή, συνεχίζει τις εργασίες της και θα είναι ο χώρος στον οποίο θα έρθουν για συζήτηση, εμπλουτισμό και ψήφιση", είπε χαρακτηριστικά.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία του Συλλόγου Υπαλλήλων για τους πληγέντες, καθώς χρειάσθηκε να δοθεί δίωρη παράταση. Συγχαίροντας τον Σύλλογο ο Ν. Βούτσης επεσήμανε ότι "γινόμαστε όλοι αρωγοί σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία για τον λαό μας" και ότι "ζούμε στιγμές που διαμορφώνουν ένα συλλογικό επίπεδο στη συνείδηση του λαού μας. Στιγμές που δεν ξεχνιούνται και που εμποτίζουν τη σκέψη και τη στάση ζωής όλων μας, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται αυτές οι τραγικές καταστάσεις τις οποίες ζούμε και κυρίως να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL