Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Τα ψεύδη του Άδ. Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα ψεύδη του Άδ. Γεωργιάδη

Πάλι ψέματα είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτή τη φορά για τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη Κώστα Γκαμπαερίδη, τον οποίο προσπάθησε να «φορτώσει» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι γνωστές οι σχέσεις του με τη Δεξιά.

Συγκεκριμένα, ο Άδ. Γεωργιάδης είπε (στον «Σκάι») για τον Κ. Γκαμπαερίδη που εμπλέκεται στην υπόθεση των απελάσεων Ρώσων: «για να ξέρετε, αυτός ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη υπήρχε το αίτημα για να γίνει επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας επί κυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο υπουργός Εξωτερικών, Βενιζέλος, δεν υπέγραψε. Όταν ήρθε ο Τσίπρας, ο υπουργός Εξωτερικών, Κοτζιάς του Τσίπρα, υπέγραψε και τον έκανε επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Ελλάδα. Ό,τι δεν υπέγραφαν οι Σαμαράς - Βενιζέλος για τον κύριο αυτόν, το υπέγραψε ο Κοτζιάς. Μετά από 14 μήνες ξεϋπέγραψε. Κακώς τον κάναμε επίτιμο πρόξενο. Και έτσι προκλήθηκε η πρώτη φασαρία με τη Ρωσία».

Τα γεγονότα:

α) 12 Οκτωβρίου 2012: Η κυβέρνηση Σαμαρά έδωσε τη συγκατάθεσή της στο αίτημα της Μόσχας να ανοίξει επίτιμο προξενείο στην Αλεξανδρούπολη.

β) Οκτώβριος 2013: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και στη συνάντησή του με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο ζήτησε την τοποθέτηση του Κ. Γκαμπαερίδη σε αυτό το πόστο.

γ) 2 Απριλίου 2014: Η κυβέρνηση Σαμαρά αποδέχτηκε να τοποθετηθεί στη θέση του επίτιμου προξένου ο Κ. Γκαμπαερίδης.

δ) Μάρτιος 2015: Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.

ε) 27 Μαΐου 2016: Εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα, κατόπιν πρότασης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με το οποίο ανακλήθηκε η αναγνώριση του επίτιμου προξένου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη.

στ) 19 Σεπτεμβρίου 2016: Δημοσιεύεται το νέο Διάταγμα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μερικές φορές μοιάζει ως η μόνη αλήθεια να είναι ότι ο Άδ. Γεωργιάδης λέει ψέματα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL