Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Κ. Μητσοτάκης: ανεπαρκής, καιροσκόπος, έμπορος εθνοπατριωτισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μητσοτάκης: ανεπαρκής, καιροσκόπος, έμπορος εθνοπατριωτισμού

Τρεισήμισι χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει ούτε μισό λόγο που να θυμίζει πολιτική αρχών. Με εξαίρεση, βεβαίως, τα θατσερικά δόγματα για την εργασία και το κοινωνικό κράτος, που περιφέρει ως “φρέσκιες προγραμματικές ιδέες” του κόμματός του.

Αφού δεν έχει πολιτική αρχών για τίποτα, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αρχές ούτε στο θέμα του “Μακεδονικού”. Μπροστά στην ανάγκη να σηκώσει αντικυβερνητικό κλίμα, εγκατέλειψε την εθνική θέση του 2008 -την οποία το ίδιο του το κόμμα είχε διαμορφώσει- και άφησε τα τοπικά του στελέχη να πέσουν στην αγκαλιά της Ακροδεξιάς. Όχι ότι τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Εδώ και μερικές εβδομάδες, η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά σε κινητοποιήσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι γνωστοί ξυρισμένοι με τις αρβύλες, με συνθήματα τύπου “αλήτες προδότες πολιτικοί” και οι οποίες καταλήγουν σε επιθέσεις εναντίον πολιτών, κτηρίων και εβραϊκών μνημείων.

Απέναντι στους ακροδεξιούς τραμπουκισμούς και την εκστρατεία πολιτικού εκφοβισμού, το κόμμα του κ. Μητσοτάκη δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει ούτε μισή κουβέντα καταδίκης. Αντίθετα, ο Κ. Μητσοτάκης, έκλεισε χθες για μια φορά ακόμα το μάτι στους ακροδεξιούς, καλώντας τους, εμμέσως, να αντιμετωπίσουν την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ως πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί.

Για να καλύψει την πολιτική του αγωνία μπροστά στο τέλος των ελληνικών προγραμμάτων, αλλά και για να διαχειριστεί τη γενικότερη πολιτική του ανεπάρκεια, ο Κ. Μητσοτάκης καταφεύγει στο πιο χυδαίο είδος πολιτικής: τον εθνοπατριωτικό καιροσκοπισμό και το φλερτ με την Ακροδεξιά. Όταν θα καταλάβει πού οδηγεί τον χώρο του, θα είναι αργά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL