Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη

Νικ, πάτα το

Πού ακούστηκε πολίτες ενός κράτους να έχουν άλλη ιθαγένεια και άλλη εθνικότητα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες ταϊβανέζικης ιθαγένειας και κινεζικής εθνικότητας. Αυτό πάντως που θεωρεί ίδιο πράγμα την ιθαγένεια και την εθνικότητα, να το πει στη Βόρειο Ήπειρο. Θα τους αρέσει πάρα πολύ.

Και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.Και στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Είπε μια βλακεία ο επίτροπος Χαν και τινάχτηκε στον αέρα όλο το μυστικό σχέδιο που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση, να εκχωρήσει στην Αλβανία την Ήπειρο και τηΔυτική Στερεά μέχρι το Αντίρριο.Και τη μισή γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.

Εννοείται ότι το σχέδιο το είχε ετοιμάσει ο Καρανίκας με τον Ρουβίκωνακαι την κυρία Τασία.Ενώ η Φωτίου υποστήριζε την ομάδα εργασίας με γεμιστά.

Αλλά η Νέα Δημοκρατία επέδειξε απίστευτα  αντανακλαστικά. Με τοπου κατάλαβαν ότι πρόκειται για κοτσάνα, έσπευσαν να ανοίξουν εθνικό θέμα.Πριν προλάβει ο άλλος να το κλείσει. Διότι είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν σηκώνουν καραγκιοζιλίκια.

Τόσο σοβαρή καταγγελία είχε να κάνει η Ν.Δ. από τότε που ο Φίλης είχεαπαγορεύσει να λέμε τα παιδιά μας πριγκίπισσες και βασιλόπουλα. Αν και εκείνο το θέμα με τα βασιλόπουλα αφορούσε το πολιτειακό και όχι την εθνική μας κυριαρχία.

Πρώτον έχω προσωπική πρόσκληση, δεύτερον να κοιτάτε τη δουλειάσας και τρίτον πάω να φέρω τους δ;yο Έλληνες στρατιωτικούς, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη αναχωρώντας για την ορκωμοσία του Ερντογάν.Τελικά έφερε κάτι μπομπονιέρες.

Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών είχε την ευκαιρία να το συζητήσει μετην υπεύθυνη χωροταξίας του επίσημου γεύματος, το ρουμ σέρβις του δωματίου της και την Αζερμπαϊτζιανή ομόλογό της που καθόταν δίπλα στην τελετή.
Ζήτησε συνάντηση και με αυτόν που έπαιζε ούτι στην ορχήστρα, αλλά ήταν πολύ στενά τα χρονικά περιθώρια.

Κρίμα, γιατί θα μπορούσε να προχωρήσει λίγο και το Κυπριακό.

Δεν πειράζει όμως, όλο και σε τίποτα βαφτίσια θα την καλέσουν το αμέσως προσεχές διάστημα

Αυτοί που θεωρούν ότι η απέλαση Ρώσων διπλωματών συνιστά βαρύ-τατη δεξιά παρέκκλιση και ρεφορμιστική οπορτουνιστική κατρακύλα, να το κοιτάξουν λίγο.
Στο κάτω-κάτω, τωρινούς Ρώσους απελάσαμε, δεν απελάσαμε τον Ζηνόβιεφ.

Δεν ξέρουμε πόσο βαθιά είναι η κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις, πά-ντως η διαφήμιση της ΕΡΤ για τον Γιούρι Γκρικαρόβιτς, τον θρύλο των Μπαλσόι, συνεχίζεται καταιγιστικά.Επίσης βγήκαν και κάτι μητροπολίτες και είπαν ότι δεν τα πήραν ποτέ από ξένους πράκτορες για να στήσουν μακεδονικά συλλαλητήρια, γιατί αν τα είχαν πάρει, θα μας το έλεγαν.

Είναι και τα δεξιά υπερπατριωτικά σάιτ, που λένε, αν πρόκειται για αληθινούς πατριώτες, δεν είναι και προς θάνα-τον να τα παίρνουν και λίγο.Τι θέλετε δηλαδή, να τα πάρει όλα το VMRO;

Τη θέση της Ν.Δ. για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών ανέλυε επί τρεις μέρεςστη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού Μάκης Βορίδης.«Μόλις αυτοί είπανε ότι όχι δεν θέλαμε να χωριστεί η Β’ Αθηνών, εμείς ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε, και αυτοί ύστερα, αφού είπαμε θέλουμε, είπανε δεν θέλουμε κι εμείς το αλλάξαμε» είπε κοιτάζοντας με αυστηρό ύφος τα έδρανα της συμπολίτευσης.

Μετά τους έβρισε όλους κομμουνιστές και έκατσε κάτω.
Τελικά το πήρε επάνω του ο Κυριάκος, που είπε ότι η ψήφος των αποδήμων παιδιών μας είναι πάγιο αίτημα της Ν.Δ. από τότε που ήταν κυβέρνηση και δεν την εφάρμοζε.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια