Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
Καυστική απάντηση Μαξίμου στον "μακεδονομάχο" πρόεδρο της Ν.Δ. / Ο Μητσοτάκης βγάζει ψεύτη και τον Στόλτενμπεργκ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καυστική απάντηση Μαξίμου στον "μακεδονομάχο" πρόεδρο της Ν.Δ. / Ο Μητσοτάκης βγάζει ψεύτη και τον Στόλτενμπεργκ!

΄Τον γ.γ. του ΝΑΤΟ έφτασε να αμφισβητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να στηρίξει το αφήγημά του για το "Μακεδονικό".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε πως "στις Βρυξέλλες οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών", αφού επανέλαβε τον ισχυρισμό πως "πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αναγνώρισαν στα Σκόπια την υποτιθέμενη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση -και μπορώ να πω την κατακραυγή- των πολιτών".

Σε σκωπτικούς τόνους, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε ότι "το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως επιδεινώνεται" καθώς, αφού "έβγαλε ψεύτες τους θεσμούς για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και τα σενάρια περί δήθεν τέταρτου μνημονίου, τώρα καταπιάνεται και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ. Του θυμίζουμε λοιπόν ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ είναι η 'πλήρης επικύρωση της συμφωνίας' με την ΠΓΔΜ, δηλαδή η θετική ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος και της συνταγματικής αναθεώρησης". Καλεί δε "τον κ. Μητσοτάκη να αποφασίσει αν και ο κ. Στόλτενμπεργκ είναι ψεύτης ή η Ελλάδα δεν παραδίδει κανένα απολύτως διαπραγματευτικό όπλο και ο ψεύτης είναι ο ίδιος. Όσο για το διαρκές ψέμα του περί αναγνώρισης 'εθνότητας', ο πρωθυπουργός προ ημερών τον κάλεσε να κοιτάξει την ταυτότητά του για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. Άλλο ιθαγένεια και άλλο εθνότητα. Τόσο δύσκολο είναι για το καλύτερο βιογραφικό της χώρας;".

"Να πάρει θέση"

Να πάρει θέση για τα περί "επαίσχυντης Συνθήκης της Λωζάννης" που είπε ο Α. Δημοσχάκης κάλεσε και χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε μάλιστα τη σιωπή του λέγοντας ότι "φαίνεται πως ακόμα συζητά με την κ. Μπακογιάννη για την καίρια παρέμβασή της στην ορκωμοσία Ερντογάν". Όσον αφορά τη δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ., που χθες υπαναχώρησε, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "ευτυχώς για τη χώρα, αναγκάστηκε να πάρει πίσω την προηγούμενη, επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας μας δήλωσή του. Καλοδεχούμενο το σάλπισμα άτακτης υποχώρησης, έστω και διανθισμένο με πομφόλυγες περί μονταζιέρας, κρυστάλλων και αυθεντικότητας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL