Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Φωτίου: Στόχος μας, η φιλοξενία 165.000 παιδιών σε δομές για το 2019-2020

Τον σχεδιασμό για την παιδική φροντίδα μέσω του προγράμματος “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” για την περίοδο 2019-2020 παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου,...

Τον σχεδιασμό για την παιδική φροντίδα μέσω του προγράμματος “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” για την περίοδο 2019-2020 παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου, υποστηρίζοντας ότι τα φιλοξενούμενα παιδιά, νήπια και βρέφη, θα ανέλθουν στα 165.000. Για την νέα σχολική χρονιά 2018-2019 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ), τα παιδιά που θα έχουν δικαίωμα να φιλοξενηθούν θα ανέλθουν στα 150.000, με το κόστος να φτάνει τα 220 εκατ. ευρώ. Βέβαια, το ζήτημα το οποίο ανακύπτει σχετίζεται με την έλλειψη δομών.

“Βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν έχουμε” παραδέχθηκε (ρ/σ Στο Κόκκινο) η αναπληρώτρια υπουργός, προσθέτοντας: “Αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης, ότι 'μόλις βγω θα βάλω όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς', βρίσκονται στη σφαίρα όχι της ουτοπίας, αλλά και της μεγάλης ψευτιάς”. “Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρει ότι το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε βρεφονηπιακούς να βάλουμε τα παιδιά...” σημείωσε η Θ. Φωτίου.

Η ίδια, αναπτύσσοντας τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, εξήγησε ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 θα δημιουργηθούν 400 νέες μονάδες για να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά. Υπενθύμισε ότι τον Ιανουάριο πραγματοποίησε συνάντηση με τους 150 δημάρχους, όπου τους ενημέρωσε για την επιδότηση 400 σταθμών για να δημιουργηθούν 10.000 πρόσθετες θέσεις. “Έχουμε ελπίδες ότι θα καλύψουμε τον αριθμό των 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών φέτος” σημείωσε.

“Είναι μια πρόβα τζενεράλε για τους 1.800 που πρέπει να ιδρύσουμε του χρόνου. Το 2019-2020 ο στόχος μας είναι 165.000 να είναι δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αυτή είναι η μόνη απάντηση για τις πολιτικές του παιδιού και το δημογραφικό πρόβλημα” υπογράμμισε η Θ. Φωτίου.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα αδειοδότησης των πρώην κρατικών παιδικών σταθμών σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό. Το πρώτο στάδιο για την πιστοποίηση πυροπροστασίας στους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Η.Β.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο