Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Κατάθεση τροπολογίας από τη Ν.Δ. / "Γαλάζια" παιχνίδια με τους συνταξιούχους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάθεση τροπολογίας από τη Ν.Δ. / "Γαλάζια" παιχνίδια με τους συνταξιούχους

Στην κατάθεση της τροπολογίας για την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων, προχώρησε χθες η Ν.Δ. στον απόηχο των εντυπώσεων που προκάλεσαν οι συντονισμένες "γαλάζιες" επιθέσεις εις βάρος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί που έθεσε θέμα επανεξέτασης του μέτρου. Ταυτόχρονα, θολή είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάτμηση της Β' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

"Ξέχασαν" τις περικοπές επί Ν.Δ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στην εκτόξευση επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων με στόχο τον προσεταιρισμό των συνταξιούχων και μέσω της τροπολογίας αναφέρει ότι "η κυβέρνηση οφείλει τώρα να καταργήσει τις διατάξεις που προβλέπουν την αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων από 1.1.2019, ως ελάχιστη ανταπόκριση στα υπερβολικά βάρη τα οποία επωμίστηκαν οι Έλληνες πολίτες, ειδικότερα τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα, από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης".

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, "λησμονώντας" τις απανωτές περικοπές των συντάξεων επί κυβερνήσεων Ν.Δ., σε χθεσινές παρεμβάσεις της (Θέμα FM, ΣΚΑΪ) τόνισε: "Περιμένουμε να δούμε τώρα αν αυτά που υπέγραψαν, αυτά που ψήφισαν, και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ., υπάρχει η δυνατότητα να μην εφαρμοστούν. Αν υπάρχει η δυνατότητα να μην εφαρμοστούν, θέλουμε να το ξέρουμε και γι' αυτό καταθέτουμε και την πρόταση αυτή. Εμείς καταψηφίσαμε την περικοπή των συντάξεων, εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να περικοπούν οι συντάξεις. Θέλουμε, όμως, σε κάθε περίπτωση να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι η ώρα να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τους συνταξιούχους, να εξαπατά τους Έλληνες".

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε για άλλη μία φορά (ΣΚΑΪ) να στρέψει τα πυρά του κατά του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα άφησε περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση του θέματος των συντάξεων. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την... αγωνία του για τον προγραμματισμό των συνταξιούχων καθώς υπογράμμισε πως "αν φτάσουμε στις 15 Οκτωβρίου και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μοσκοβισί ανακοινώσει ότι δεν κόβονται οι συντάξεις, προλαβαίνουν οι συνταξιούχοι να κάνουν επανυπολογισμό και ένσταση; Ο κ. Τσίπρας, με την άδεια του κ. Μοσκοβισί, κοροϊδεύει δύο εκατομμύρια συνταξιούχους", τόνισε χαρακτηριστικά. Έφτασε δε στο σημείο να κατηγορήσει "για εμπαιγμό των συνταξιούχων" τον Αλέξη Τσίπρα "με αφορμή την άρνηση του πρωθυπουργού να δεχθεί τροπολογία για να μην περικοπούν οι συντάξεις"....

Παιχνίδια με Β' Αθηνών - απόδημους

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να συνδέσει την τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών με τη "γαλάζια" πρόταση που αφορά τη χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

"Θέλουμε να κατατμηθεί η Β' Αθηνών και ταυτόχρονα θέλουμε να λάβουν άμεσα σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες του εξωτερικού" ανέφερε στις χθεσινές δηλώσεις της η Μαρία Σπυράκη. Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε δε ότι την πρόταση για την κατάτμηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας την "έκανε ο κ. Μητσοτάκης μόλις εξελέγη βουλευτής, τότε που δεν το συζητούσε κανένας άλλος, ωστόσο η Ν.Δ. την έχει συνδέσει με την ψήφο των αποδήμων".

Η εκπρόσωπος του κόμματος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι "αναζητεί προφάσεις εν αμαρτίαις. Έχει πολιτική δυσκολία για την κυβέρνηση, γιατί δεν υπολογίζει καθόλου θετικά στην ψήφο των ανθρώπων που έφυγαν αυτά τα χρόνια, που τους βλέπουμε κάθε μέρα στο εξωτερικό και που εκπροσωπούν πολύ δυναμικές ομάδες και οικονομικά και μορφωτικά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL