Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Εγκρίθηκε στις Επιτροπές. Σήμερα στην Ολομέλεια / Η Ν.Δ. καταψηφίζει κίνητρα για προσλήψεις αδήλωτων εργαζόμενων!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκρίθηκε στις Επιτροπές. Σήμερα στην Ολομέλεια / Η Ν.Δ. καταψηφίζει κίνητρα για προσλήψεις αδήλωτων εργαζόμενων!

Αντίθετη με την παροχή κινήτρων για προσλήψεις αδήλωτων εργαζόμενων είναι η Ν.Δ.! Κι αυτό παρά το ότι η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι με τη ρύθμιση του νομοσχεδίου για την αδήλωτη εργασία δίνεται κίνητρο για να προσληφθεί ο εργαζόμενος που ήταν αδήλωτος, ενώ το πρόστιμο θα μειώνεται σημαντικά για την επιχείρηση εφόσον τον προσλάβει. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή και συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

"Εξυπηρετούμε τη μία διάσταση που είναι η τιμωρητική, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετούμε και μια αποτρεπτική διάσταση, καθώς διαμορφώνουμε μια συμμαχία με τον εργαζόμενο, ο οποίος έχει κίνητρο πια να καταγγείλει την αδήλωτη εργασία, και την ίδια στιγμή αποδίδουμε δικαιοσύνη στον εργαζόμενο, διότι, πέραν του προφανούς κινήτρου που δίνουμε για την πρόσληψη, λέμε ότι θα πρέπει να του καταβάλλονται και τρεις μήνες ασφαλιστικές εισφορές ως να τον είχε τουλάχιστον για τρεις μήνες να εργάζεται" τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ν. Ηλιόπουλος: Πρόστιμα 2,8 εκατ. σε τράπεζες για αδήλωτη εργασία

"Δημιουργείτε κίνητρα για αδήλωτη εργασία και νοθεύεται ο παραδειγματικός και αποτρεπτικός χαρακτήρας του προστίμου" επέμεινε ο εισηγητής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης. Ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος του απάντησε ότι με τη νέα ρύθμιση το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τα 30.000 ευρώ, ενώ έως τώρα θα έμενε στα 10.500 όσες φορές κι αν συλλαμβανόταν ο εργοδότης. Ακόμη σημείωσε, δίνεται κίνητρο να υπάρξει καταγγελία και έλεγχος, με την επιχείρηση επί δύο χρόνια να ελέγχεται από το ΣΕΠΕ και να μην μπορεί να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της.

Η Ν.Δ., ασπαζόμενη την κριτική του ΣΕΒ, διαφώνησε και με τη συνευθύνη του εργοδότη όταν δεν πληρώνονται οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, θεωρώντας πως "βάζετε ουσιαστικά ένα εμπόδιο στο επιχειρείν". Η Έφη. Αχτιόγλου ξεκαθάρισε ότι "οι κανόνες που βάζουμε δεν είναι και καμία πρωτοτυπία στην Ευρώπη. Σε πάρα πολλές χώρες ήδη, εδώ και πολλές δεκαετίες, υπάρχει συνευθύνη του εργολάβου και του αναθέτοντος το έργο". "Όταν μέσα σε δύο χρόνια μόνο στις τράπεζες έχουν μπει 2,8 εκατ. πρόστιμα για υποδηλωμένη εργασία, εμείς λέμε ότι είναι πρόβλημα" επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Τροπολογία Θ. Φωτίου για τα ΚΔΑΠ

Τροπολογία με την οποία δήμοι και Περιφέρειες μπορούν να δημιουργήσουν ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) και ΚΔΑΠ ΜΕΑ κατέθεσε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL