Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
H Ν.Δ. και η επιχειρηματικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

H Ν.Δ. και η επιχειρηματικότητα

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κυβερνήσει, για να σώσει τον τόπο από τους καταστροφείς του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόσχεσή της είναι ότι, και μόνο με την επενδυτική εμπιστοσύνη που θα δημιουργήσει, η Ελλάδα θα περάσει κατευθείαν στους πιο ξέφρενους ρυθμούς ανάπτυξης. Ετήσια μεγέθυνση 4% τον χρόνο υποσχέθηκε τις προάλλες ο κ. Μητσοτάκης, περιγράφοντας πώς μια οικονομία που, κατά τον ίδιο, ζημιώθηκε 100 (μπορεί και 200) δισ., με το που θα τον δει μπροστά της, θα σηκωθεί από το κρεβάτι της και θα αρχίσει να τρέχει.

Κατά τα άλλα, ο Κ. Μητσοτάκης διέγραψε προχθές από το κόμμα του τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Μίχαλο επειδή, μιλώντας εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου, σχολίασε θετικά την απόφαση του Eurogroup για το χρέος. Δεν χαρακτηρίζεις τη διαγραφή αυτή ως ιδιαίτερα φιλική προς την επιχειρηματικότητα αλλά προφανώς ο κ. Μητσοτάκης θα έχει υπ' όψιν του κάποια άλλη επιχειρηματικότητα όταν μιλάει για ανάπτυξη 4%.

Βέβαια, θετικά για το Eurogroup δεν μιλάει μόνο ο κ. Μίχαλος. Μιλάνε και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Γι' αυτό, ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, έβαλαν τις φωνές και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο Μοσκοβισί, δικαιολογήθηκαν, λέει ότι τελείωσε το Μνημόνιο επειδή είναι σοσιαλιστής. Και οι σοσιαλιστές της κας Γεννηματά έκαναν ότι δεν το άκουσαν.

Έτσι ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα, κόντρα στους επιχειρηματίες, τους Ευρωπαίους, σε όποιον ισχυρίζεται ψευδώς ότι βελτιώνεται ήδη. Τι αναπτυξιακά εργαλεία του απομένουν; Λίγα: ο κ. Φρουζής, ο κ. Μαρινάκης, το πελατολόγιο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Κάνουν όλοι αυτοί μαζί ανάπτυξη 4% τον χρόνο; Κάπως δύσκολο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL