Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Χέρι χέρι Ν.Δ. και Χ.Α. σε Ελλάδα και Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χέρι χέρι Ν.Δ. και Χ.Α. σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν:

- την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο

- την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως

- την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 80 ώρες εργασίας για δύο διαδοχικές εβδομάδες

- την τροπολογία για διάλειμμα 60 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες οδήγησης

Υπέρ της διατήρησης του 8ώρου και του 48ώρου ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών πλην της κ. Καϊλή, που στην τροπολογία για το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως απείχε.

Για την παραπάνω ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συμπόρευση της Νέας Δημοκρατίας με το νεοναζιστικό μόρφωμα στο Ευρωκοινοβούλιο μας πληροφόρησε χθες ο Στέλιος Κούλογλου, με την είδηση όχι απλώς να περνά στα ψιλά της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, αλλά να θάβεται μην τυχόν και χαλάσει το δήθεν κεντροδεξιό προφίλ του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που συνεχίζει τον πολιτικό του κατήφορο εντός και εκτός συνόρων. “Η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη επεκτείνεται και στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ακολουθεί τον ακροδεξιό Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που ζήτησε 12 ώρες εργασίας” σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και εδώ κανείς δεν δείχνει να συγκινείται, καθώς λυτοί και δεμένοι έχουν ξαμοληθεί να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ακροδεξιά κατρακύλα.

Παρ' ότι στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισε μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου, οι εν Ελλάδι επικοινωνιακοί σωματοφύλακες του Κυριάκου Μητσοτάκη έθαψαν την είδηση προκειμένου να προστατεύσουν αυτό το δύσμοιρο κεντροδεξιό προφίλ που η πραγματικότητα έχει κάνει κομμάτια εδώ και καιρό.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με περισσή υποκρισία εμφανίζεται στη Βουλή ως αλλεργικός στην Ακροδεξιά, αυτός και τα στελέχη του δεν χάνουν ευκαιρία να ταυτιστούν με ό,τι εθνικιστικό, με ό,τι αντικοινωνικό, με ό,τι ξενοφοβικό, με ό,τι ακραίο και αποκρουστικό αρθρώνει πολιτικό λόγο σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πλήρη ταύτιση με το αποκρουστικό πρόσωπο του τέρατος που συνδυάζει τον νεοφιλελευθερισμό της οικονομίας με την ακραία συντηρητικοποίηση της κοινωνίας και τον σκληρό εθνικισμό. Αυτό είναι το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό δεν καμουφλάρεται με την επίμονη σιωπή των κολαούζων του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL