Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ξεσκεπάστηκαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεσκεπάστηκαν

Με έκδηλο τον εκνευρισμό του, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε δημοσίως μέσα στη Βουλή από τον Μοσκοβισί να ξεκαθαρίσει αν η Επιτροπή σχεδιάζει να υπαναχωρήσει από τα μέτρα του 2019 και του 2020. Υπενθύμισε μάλιστα ότι τα μέτρα αυτά προβλέπονται από διεθνή συμφωνία και κάλεσε ευθέως τον επίτροπο Μοσκοβισί να πει δημοσίως αν σκοπεύει να ακυρώσει τη συγκεκριμένη ή και τις υπόλοιπες διεθνείς συμφωνίες που αφορούν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Η αναφορά του Κ. Χατζηδάκη σε διεθνείς συμφωνίες είναι υποκριτική. Το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, που εγκρίθηκε από το προηγούμενο Eurogroup, είναι επίσης τμήμα διεθνούς συμφωνίας, αλλά η Ν.Δ. έχει πει ότι δεν θα το εφαρμόσει. Γιατί προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά τω συλλογικών συμβάσεων. Επομένως η Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται γενικώς και αορίστως για την εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών. Ενδιαφέρεται να επιβληθούν στη χώρα μέτρα που θα ενεργοποιήσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια, ώστε να μπορέσει να την καρπωθεί πολιτικά. Και κάνει παρατήρηση στους θεσμούς να παίξουν τίμια και να μην ακυρώσουν τα μέτρα αυτά, δείχνοντας ότι το τελευταίο που νοιάζει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η επίπτωση των μέτρων αυτών στην κοινωνία.

Είναι πανικόβλητοι. Καταρρέει το αφήγημά τους ότι η κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα, αλλά και η προσδοκία τους ότι οι Ευρωπαίοι θα έδιωχναν την Αριστερά για να αποκαταστήσουν το παλιό πολιτικό κατεστημένο. Και το πολιτικό τους σχέδιο τρίζει, γιατί είναι τόσο αντικοινωνικό ώστε δεν μπορεί να σταθεί έξω από κάποιο μνημονιακό πλαίσιο. Τους τρώνε η αγωνία και ο εκνευρισμός. Τόσο που χθες ξεσκεπάστηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL